Our work

People at the core

'As specialists in experiencing the space, we create environments in which people feel comfortable'
A successful design is just the same as a piece of clothing that fits perfectly and feels comfortable. The user must feel a connection to it. They have to feel pride in it and be inspired by it, find comfort from it or be cheered by it.  People are central in our work. What they see, feel, smell and hear influences their well-being.  As specialists in experiencing space, we are well aware of the ingredients needed to create environments where people feel comfortable. The most important ingredient is identity. People, who can identify with a space in which they find themselves, feel at ease. We have the experts, experience and sensitivity that are needed to translate the identity of the user into a concept. We design from the heart.
The more users, the harder it is to fulfil all wishes and desires. Groen+Schild developed a workshop to help us access the 'tender side' and to rise above the personal.  The values formulated in here are meaningful principles in the design process.

'As specialists in experiencing the space, we create environments in which people feel comfortable'
A successful design is just the same as a piece of clothing that fits perfectly and feels comfortable. The user must feel a connection to it. They have to feel pride in it and be inspired by it, find comfort from it or be cheered by it.  People are central in our work. What they see, feel, smell and hear influences their well-being.  As specialists in experiencing space, we are well aware of the ingredients needed to create environments where people feel comfortable. The most important ingredient is identity. People, who can identify with a space in which they find themselves, feel at ease. We have the experts, experience and sensitivity that are needed to translate the identity of the user into a concept. We design from the heart.
The more users, the harder it is to fulfil all wishes and desires. Groen+Schild developed a workshop to help us access the 'tender side' and to rise above the personal.  The values formulated in here are meaningful principles in the design process.

People at the core


No nonsense

Azivo

Den Haag

No nonsense mentality, close to the customer and colourful. This is what we managed to convey for the interior of this health insurer in The Hague. Photographs from the rich past of Azivo have been given a prominent spot in the new office in The Hague.

No nonsense

Azivo

Den Haag

No nonsense mentality, close to the customer and colourful. This is what we managed to convey for the interior of this health insurer in The Hague. Photographs from the rich past of Azivo have been given a prominent spot in the new office in The Hague.

Cheerful environment

Centre for Art I

Eindhoven

The sombre 1970s' interior has been transformed into a bright, cheerful environment. Children receive music lessons and it is a proper meeting place. The basis is robust with concrete and wood, while the trappings have a personal feel with the colour blue used from the house style.

Cheerful environment

Centre for Art I

Eindhoven

The sombre 1970s' interior has been transformed into a bright, cheerful environment. Children receive music lessons and it is a proper meeting place. The basis is robust with concrete and wood, while the trappings have a personal feel with the colour blue used from the house style.

Fits like an old jumper

Farmhouse Geesteren

Geesteren

The original attached barn of the farm has been transformed into a pleasant living area for a young family. The constructional changes to the farm enabled us to create a workspace, indoor garden and level with a bathroom and bedroom. In the words of our client: 'The house fits like an old jumper.

Fits like an old jumper

Farmhouse Geesteren

Geesteren

The original attached barn of the farm has been transformed into a pleasant living area for a young family. The constructional changes to the farm enabled us to create a workspace, indoor garden and level with a bathroom and bedroom. In the words of our client: 'The house fits like an old jumper.

Cooking and eating together

Studio Groen+Schild

Deventer

Working together and eating together. This is possible at our large table in our kitchen-diner. Our desire was to create a pleasant environment and less of an office environment. The visitor is not be greeted by a reception desk but by a kitchen unit and a decent cup of coffee.

Cooking and eating together

Studio Groen+Schild

Deventer

Working together and eating together. This is possible at our large table in our kitchen-diner. Our desire was to create a pleasant environment and less of an office environment. The visitor is not be greeted by a reception desk but by a kitchen unit and a decent cup of coffee.