Our work

Centrum voor de Kunsten

Eindhoven

/

5.660 m²

/

Completion date 2017

Tot voor kort was het CKE gevestigd op twee locaties. De ambitie van onze opdrachtgever was het samenbrengen van al het kunstonderwijs in één dynamisch, open en gastvrij gebouw. Om dit te bereiken is één van de twee locaties afgestoten en de keuze gemaakt om de voormalige muziekschool te renoveren en uit te breiden. Aan dit gebouw is een volledige verdieping met leslokalen voor beeldende kunst en multifunctionele zalen voor dans en theater toegevoegd. Een deel van de begane grondvloer is verlaagd om het contact met de stad te vergroten en een Open Podium te creëren. De toevoeging van een tweede gevel met stalen lamellen heeft het gebouw een nieuwe identiteit gegeven. De metamorfose is vooral ’s avonds goed te zien zodra het donker wordt. Het gebouw keert zich dan als het ware om; de activiteiten worden zichtbaar en je wordt uitgenodigd om naar binnen te gaan in het Huis voor de Amateurkunst.

Fotografie:  Twycer Eindhoven

Projectteam Studio Groen+Schild;
Ellen Schild, Thijs Bongers, Wilfred van Westerhuis

Renovatie en uitbreiding Centrum voor de Kunsten Eindhoven
Renovatie en uitbreiding Centrum voor de Kunsten Eindhoven
Renovatie en uitbreiding Centrum voor de Kunsten Eindhoven
Renovatie en uitbreiding Centrum voor de Kunsten Eindhoven
Renovatie en uitbreiding Centrum voor de Kunsten Eindhoven
Renovatie en uitbreiding Centrum voor de Kunsten Eindhoven
Renovatie en uitbreiding Centrum voor de Kunsten Eindhoven
Renovatie en uitbreiding Centrum voor de Kunsten Eindhoven
Renovatie en uitbreiding Centrum voor de Kunsten Eindhoven
Renovatie en uitbreiding Centrum voor de Kunsten Eindhoven

Centrum voor de Kunsten

Eindhoven

/

5.660 m²

/

Completion date 2017

Tot voor kort was het CKE gevestigd op twee locaties. De ambitie van onze opdrachtgever was het samenbrengen van al het kunstonderwijs in één dynamisch, open en gastvrij gebouw. Om dit te bereiken is één van de twee locaties afgestoten en de keuze gemaakt om de voormalige muziekschool te renoveren en uit te breiden. Aan dit gebouw is een volledige verdieping met leslokalen voor beeldende kunst en multifunctionele zalen voor dans en theater toegevoegd. Een deel van de begane grondvloer is verlaagd om het contact met de stad te vergroten en een Open Podium te creëren. De toevoeging van een tweede gevel met stalen lamellen heeft het gebouw een nieuwe identiteit gegeven. De metamorfose is vooral ’s avonds goed te zien zodra het donker wordt. Het gebouw keert zich dan als het ware om; de activiteiten worden zichtbaar en je wordt uitgenodigd om naar binnen te gaan in het Huis voor de Amateurkunst.

Fotografie:  Twycer Eindhoven

Projectteam Studio Groen+Schild;
Ellen Schild, Thijs Bongers, Wilfred van Westerhuis