Our work

Residence Okkenbroek

Okkenbroek

/

205 m²

/

Completion date 2013

Create a fine residential premises from the barn on our property. The barn was demolished because of its rundown condition. We designed a new residence on the same location and in the same spirit of the former barn, retaining its exterior features: an exceptional form composed of wood. The living room flows out onto a raised terrace seamlessly linking inside to outside. Windows were placed in such a way to create lines of sight throughout the house. The materials were simple and consistently applied, concrete, wood and glass. The result is a bright residential property with plenty of space and optimum contact with the surrounding countryside. 

 

Projectteam Studio Groen+Schild;
ELLEN SCHILD, EELCO SCHUIJL, Wilfred van Westerhuis

Interieur en exterieur stoere schuurwoning Okkenbroek door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur stoere schuurwoning Okkenbroek door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur stoere schuurwoning Okkenbroek door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur stoere schuurwoning Okkenbroek door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur stoere schuurwoning Okkenbroek door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur stoere schuurwoning Okkenbroek door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur stoere schuurwoning Okkenbroek door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur stoere schuurwoning Okkenbroek door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur stoere schuurwoning Okkenbroek door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur stoere schuurwoning Okkenbroek door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur stoere schuurwoning Okkenbroek door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur stoere schuurwoning Okkenbroek door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur stoere schuurwoning Okkenbroek door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur stoere schuurwoning Okkenbroek door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur stoere schuurwoning Okkenbroek door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur stoere schuurwoning Okkenbroek door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur stoere schuurwoning Okkenbroek door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur stoere schuurwoning Okkenbroek door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur stoere schuurwoning Okkenbroek door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur stoere schuurwoning Okkenbroek door Studio Groen+Schild

Residence Okkenbroek

Okkenbroek

/

205 m²

/

Completion date 2013

Create a fine residential premises from the barn on our property. The barn was demolished because of its rundown condition. We designed a new residence on the same location and in the same spirit of the former barn, retaining its exterior features: an exceptional form composed of wood. The living room flows out onto a raised terrace seamlessly linking inside to outside. Windows were placed in such a way to create lines of sight throughout the house. The materials were simple and consistently applied, concrete, wood and glass. The result is a bright residential property with plenty of space and optimum contact with the surrounding countryside. 

 

Projectteam Studio Groen+Schild;
ELLEN SCHILD, EELCO SCHUIJL, Wilfred van Westerhuis