Ons werk

Rhima Nederland

'Heldere architectuur'

Soest

/

2.218 m²

/

Opgeleverd 2014

Nieuw kantoor Rhima Nederland in Soest

Helder, licht en transparant. Dat zijn de kernbegrippen van de nieuwe bedrijfshal met kantoren voor Rhima Nederland, een bedrijf voor innovatieve vaatwassystemen. Tien jaar geleden maakten we voor dit bedrijf een interieurontwerp voor de bestaande showroom op dezelfde locatie. Nu hebben we het exterieur en het interieur voor de nieuwbouw ontworpen. De verbinding met het bestaande gebouw was een speciale wens van onze opdrachtgever. Om dit te bereiken hebben we een grote luifel ontworpen die een gebaar maakt naar de bestaande showroom. We hebben gekozen voor pure materialen als glas, staal en aluminium. Lange zichtlijnen en daglicht in alle ruimtes, ook in de opslagruimtes, creëren een prettige atmosfeer voor alle werknemers.

 

Fotografie: Christiaan de Bruijne

Nieuw kantoor Rhima Nederland in Soest

Helder, licht en transparant. Dat zijn de kernbegrippen van de nieuwe bedrijfshal met kantoren voor Rhima Nederland, een bedrijf voor innovatieve vaatwassystemen. Tien jaar geleden maakten we voor dit bedrijf een interieurontwerp voor de bestaande showroom op dezelfde locatie. Nu hebben we het exterieur en het interieur voor de nieuwbouw ontworpen. De verbinding met het bestaande gebouw was een speciale wens van onze opdrachtgever. Om dit te bereiken hebben we een grote luifel ontworpen die een gebaar maakt naar de bestaande showroom. We hebben gekozen voor pure materialen als glas, staal en aluminium. Lange zichtlijnen en daglicht in alle ruimtes, ook in de opslagruimtes, creëren een prettige atmosfeer voor alle werknemers.

 

Fotografie: Christiaan de Bruijne

Rhima Nederland

'Heldere architectuur'

Soest

/

2.218 m²

/

Opgeleverd 2014

Woning Papenstraat Deventer

'Lichte stadswoning'

Deventer

/

220 m²

/

Opgeleverd 2016

Stadswoning Papenstraat Deventer

De verrassing van deze woning in het hartje van Deventer, bevindt zich aan de achterzijde van het huis: het uitzicht op de eeuwenoude Kloostertuin. Hier was weinig van te zien toen de bewoners het huis kochten. De aanbouw die in de jaren tachtig van de vorige eeuw achter het huis was geplaatst benam het zicht.

De aanbouw is gesloopt en de keuken naar de begane grond verplaatst. De eerste verdiepingsvloer is deels verwijderd, zodat een grote nieuwe pui gemaakt kon worden. Het woongedeelte op de entresol en de keuken hebben hierdoor optimaal contact met de tuin en zicht op de bomen in de Kloostertuin. De materialen in het ontwerp zijn consequent in het huis doorgezet: Beton, hout en zwart staal. Dit zorgt voor eenheid en optimale ruimtebeleving.

De donkere woning uit 1906 is getransformeerd tot een lichte en comfortabele stadswoning.

 

Fotografie: Mike Bink

 

 

 

 

 

Woning Papenstraat Deventer

'Lichte stadswoning'

Deventer

/

220 m²

/

Opgeleverd 2016

De verrassing van deze woning in het hartje van Deventer, bevindt zich aan de achterzijde van het huis: het uitzicht op de eeuwenoude Kloostertuin. Hier was weinig van te zien toen de bewoners het huis kochten. De aanbouw die in de jaren tachtig van de vorige eeuw achter het huis was geplaatst benam het zicht.

De aanbouw is gesloopt en de keuken naar de begane grond verplaatst. De eerste verdiepingsvloer is deels verwijderd, zodat een grote nieuwe pui gemaakt kon worden. Het woongedeelte op de entresol en de keuken hebben hierdoor optimaal contact met de tuin en zicht op de bomen in de Kloostertuin. De materialen in het ontwerp zijn consequent in het huis doorgezet: Beton, hout en zwart staal. Dit zorgt voor eenheid en optimale ruimtebeleving.

De donkere woning uit 1906 is getransformeerd tot een lichte en comfortabele stadswoning.

 

Fotografie: Mike Bink

 

 

 

 

 

Stadswoning Papenstraat Deventer

Duvel Moortgat Nederland

'Duvelse details'

Deventer

/

500 m²

/

Opgeleverd 2017

Interieurontwerp nieuw kantoor Duvel Moortgat Nederland in oude Gasfabriek in Deventer

Het Duvelgevoel ervaren, dat was de ontwerpopgave voor het kantoor van Duvel Moortgat Nederland. De ruimtelijke structuur van het interieur hebben we aangepast: de trap is verplaatst. Zo ontstaat er een optimaal contact tussen de twee verdiepingen. Het gebruik van glas en staal sluit aan bij het bijzondere gebouw, de Gasfabriek. Een voormalig metergebouw met prachtige details. Robuuste materialen, warme kleuren gecombineerd met eigenzinnige lampen geven de ruimte karakter. Een ruimte die past bij het familiebedrijf waar kwaliteit, vakmanschap en pioniersgeest centraal staan.  

 

Fotografie: Niki Polman

Duvel Moortgat Nederland

'Duvelse details'

Deventer

/

500 m²

/

Opgeleverd 2017

Het Duvelgevoel ervaren, dat was de ontwerpopgave voor het kantoor van Duvel Moortgat Nederland. De ruimtelijke structuur van het interieur hebben we aangepast: de trap is verplaatst. Zo ontstaat er een optimaal contact tussen de twee verdiepingen. Het gebruik van glas en staal sluit aan bij het bijzondere gebouw, de Gasfabriek. Een voormalig metergebouw met prachtige details. Robuuste materialen, warme kleuren gecombineerd met eigenzinnige lampen geven de ruimte karakter. Een ruimte die past bij het familiebedrijf waar kwaliteit, vakmanschap en pioniersgeest centraal staan.  

 

Fotografie: Niki Polman

Interieurontwerp nieuw kantoor Duvel Moortgat Nederland in oude Gasfabriek in Deventer
nieuw kantoor Waterschap Drents Overijsselse Delta

De verbinding die is gemaakt met het fuseren van twee waterschappen tot Waterschap Drents Overijsselse Delta hebben we zichtbaar en voelbaar doorgezet in het ontwerp voor het nieuwe hoofdkantoor. De houten loopbrug verbindt buiten met binnen, het podium in het restaurant loopt door naar buiten en de nieuwe vide verbindt de begane grond met de eerste verdieping. Hierdoor is de entree en aangrenzend restaurant met vergader- en werkgebied ruimtelijk, open en uitnodigend geworden.

In het nieuwe werkplekconcept is de huiskamer de plek waar medewerkers elkaar ontmoeten. Iedere huiskamer is uniek en verbindt de twee kantoorvleugels van het gebouw. Waar de huiskamers kleurrijk zijn is de werkomgeving rustig en heeft het een uniforme basis: kiezelvormige ruimtes, kleurverloop in tapijt en karpetten en veel glas. Hierdoor ontstaat er een prettige variatie aan sferen: precies wat het waterschap wilde. 

 

filmimpressie bouwproces en nieuw kantoor

 

Fotografie: Niki Polman

De verbinding die is gemaakt met het fuseren van twee waterschappen tot Waterschap Drents Overijsselse Delta hebben we zichtbaar en voelbaar doorgezet in het ontwerp voor het nieuwe hoofdkantoor. De houten loopbrug verbindt buiten met binnen, het podium in het restaurant loopt door naar buiten en de nieuwe vide verbindt de begane grond met de eerste verdieping. Hierdoor is de entree en aangrenzend restaurant met vergader- en werkgebied ruimtelijk, open en uitnodigend geworden.

In het nieuwe werkplekconcept is de huiskamer de plek waar medewerkers elkaar ontmoeten. Iedere huiskamer is uniek en verbindt de twee kantoorvleugels van het gebouw. Waar de huiskamers kleurrijk zijn is de werkomgeving rustig en heeft het een uniforme basis: kiezelvormige ruimtes, kleurverloop in tapijt en karpetten en veel glas. Hierdoor ontstaat er een prettige variatie aan sferen: precies wat het waterschap wilde. 

 

filmimpressie bouwproces en nieuw kantoor

 

Fotografie: Niki Polman

nieuw kantoor Waterschap Drents Overijsselse Delta

Een omgeving die mensen verbindt en waar je je thuis voelt, dat staat centraal in het nieuwe Grotiusgebouw  van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Studio Groen+Schild onderzocht in  een aantal workshops met studenten, docenten en hoogleraren  wat de uitstraling van het interieur van de nieuwe rechtenfaculteit zou moeten zijn. Wat verwachten de gebruikers van het gebouw? De uitkomst: respect voor traditie, maar gericht op de toekomst. In het interieur vertaalt zich dat in veel houten elementen en de kleur groen, maar ook veel eigentijds design.

Klassieke elementen zijn in een modern jasje gestoken. Een mooi voorbeeld zijn de speciaal ontworpen boekenkastpuien van glas en hout voor de kantoorkamers van de wetenschappelijke staf. Het karakteristieke groen van de welbekende lampjes in oude klassieke bibliotheken is  terug te vinden als accenten in de entree, de bibliotheek, de studieruimtes en de kantooromgeving. De meubels zijn omgeven door sfeervolle ruimtes met materialen als natuursteen, hout, glas en leer.

 

Het Grotiusgebouw is winnaar van de Architectuurprijs Nijmegen 2015

Publicatie prijs Radboud Universiteit

Publicatie prijs De Architect

 

Fotografie: Petra Appelhof

 

Een omgeving die mensen verbindt en waar je je thuis voelt, dat staat centraal in het nieuwe Grotiusgebouw  van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Studio Groen+Schild onderzocht in  een aantal workshops met studenten, docenten en hoogleraren  wat de uitstraling van het interieur van de nieuwe rechtenfaculteit zou moeten zijn. Wat verwachten de gebruikers van het gebouw? De uitkomst: respect voor traditie, maar gericht op de toekomst. In het interieur vertaalt zich dat in veel houten elementen en de kleur groen, maar ook veel eigentijds design.

Klassieke elementen zijn in een modern jasje gestoken. Een mooi voorbeeld zijn de speciaal ontworpen boekenkastpuien van glas en hout voor de kantoorkamers van de wetenschappelijke staf. Het karakteristieke groen van de welbekende lampjes in oude klassieke bibliotheken is  terug te vinden als accenten in de entree, de bibliotheek, de studieruimtes en de kantooromgeving. De meubels zijn omgeven door sfeervolle ruimtes met materialen als natuursteen, hout, glas en leer.

 

Het Grotiusgebouw is winnaar van de Architectuurprijs Nijmegen 2015

Publicatie prijs Radboud Universiteit

Publicatie prijs De Architect

 

Fotografie: Petra Appelhof