Ons werk

Boerderij Geesteren

Geesteren

/

300 m²

/

Opgeleverd 2009

In de Achterhoek liggen karakteristieke boerderijen met een T-vorm. Dat geldt ook voor deze 18e eeuwse monumentale boerderij die is gerenoveerd tot woon- en werkruimte voor een gezin met twee kinderen.
Allereerst is de authentieke indeling zichtbaar gemaakt door het slopen van verbouwingen en uitbreidingen die de oorspronkelijke ruimtelijkheid vertroebelden. Bij het verwijderen van al die lagen kwam iets moois tevoorschijn: een oude houtstructuur die nog grotendeels intact bleek.
In dit deel is een ‘box’ toegevoegd met de ouderslaapkamer en badkamer. Dit volume is geschilderd met een grijsgroene hoogglans verf die het nieuwe van dit element onderstreept.

Met precisie en vakmanschap zijn de nieuwe elementen aangesloten op de houten spanten. Een project waarin maatwerk het beste van oud en nieuw met elkaar verbindt en daarbij de verschillen leesbaar laat.

Gepubliceerd in

De Architect interieur

Projectteam Studio Groen+Schild;
Ellen Schild, Eelco Schuijl

Interieur karakteristieke boerderij Geesteren door Studio Groen+Schild
Interieur karakteristieke boerderij Geesteren door Studio Groen+Schild
Interieur karakteristieke boerderij Geesteren door Studio Groen+Schild
Interieur karakteristieke boerderij Geesteren door Studio Groen+Schild
Interieur karakteristieke boerderij Geesteren door Studio Groen+Schild
Interieur karakteristieke boerderij Geesteren door Studio Groen+Schild
Interieur karakteristieke boerderij Geesteren door Studio Groen+Schild
Interieur karakteristieke boerderij Geesteren door Studio Groen+Schild
Interieur karakteristieke boerderij Geesteren door Studio Groen+Schild
Interieur karakteristieke boerderij Geesteren door Studio Groen+Schild
Interieur karakteristieke boerderij Geesteren door Studio Groen+Schild
Interieur karakteristieke boerderij Geesteren door Studio Groen+Schild
Interieur karakteristieke boerderij Geesteren door Studio Groen+Schild
Interieur karakteristieke boerderij Geesteren door Studio Groen+Schild

Boerderij Geesteren

Geesteren

/

300 m²

/

Opgeleverd 2009

In de Achterhoek liggen karakteristieke boerderijen met een T-vorm. Dat geldt ook voor deze 18e eeuwse monumentale boerderij die is gerenoveerd tot woon- en werkruimte voor een gezin met twee kinderen.
Allereerst is de authentieke indeling zichtbaar gemaakt door het slopen van verbouwingen en uitbreidingen die de oorspronkelijke ruimtelijkheid vertroebelden. Bij het verwijderen van al die lagen kwam iets moois tevoorschijn: een oude houtstructuur die nog grotendeels intact bleek.
In dit deel is een ‘box’ toegevoegd met de ouderslaapkamer en badkamer. Dit volume is geschilderd met een grijsgroene hoogglans verf die het nieuwe van dit element onderstreept.

Met precisie en vakmanschap zijn de nieuwe elementen aangesloten op de houten spanten. Een project waarin maatwerk het beste van oud en nieuw met elkaar verbindt en daarbij de verschillen leesbaar laat.

Gepubliceerd in

De Architect interieur

Projectteam Studio Groen+Schild;
Ellen Schild, Eelco Schuijl