Ons werk

Centrum voor de Kunsten II

Eindhoven

/

4.600 m²

/

Opgeleverd 2010

Nieuwe entree en innovatief kantoor in oud zwembad. Het gebouw van het Centrum voor de Kunsten is oorspronkelijk gebouwd als  zwembad. In de bestaande entree was dit niet meer zichtbaar. Door het verwijderen van voorzetwanden en verlaagde plafonds kwam de oorspronkelijke vorm van de ruimte en de tegels op de wanden en kolommen weer tevoorschijn. De zwart witte tegels hebben ons geïnspireerd tot een contrastrijk interieur: een donkere vloer en balie en lichte wanden en plafonds.

Op de tweede verdieping van het gebouw waren langs een lange gang dichte kantoorvertrekken te vinden. Door het verwijderen van alle binnenwanden en plafonds  is een open, lichte werkruimte gecreëerd. flexplekken, cockpits en een huiskamer maken de ruimte tot een innovatief kantoor voor kennisdelen en ontmoeten.

Projectteam Studio Groen+Schild;
Ellen Schild, Ester Schreibelt, Karien Heijne

Interieur Centrum voor de Kunsten Eindhoven door Studio Groen+Schild
Interieur Centrum voor de Kunsten Eindhoven door Studio Groen+Schild
Interieur Centrum voor de Kunsten Eindhoven door Studio Groen+Schild
Interieur Centrum voor de Kunsten Eindhoven door Studio Groen+Schild
Interieur Centrum voor de Kunsten Eindhoven door Studio Groen+Schild
Interieur Centrum voor de Kunsten Eindhoven door Studio Groen+Schild
Interieur Centrum voor de Kunsten Eindhoven door Studio Groen+Schild
Interieur Centrum voor de Kunsten Eindhoven door Studio Groen+Schild
Interieur Centrum voor de Kunsten Eindhoven door Studio Groen+Schild
Interieur Centrum voor de Kunsten Eindhoven door Studio Groen+Schild
Interieur Centrum voor de Kunsten Eindhoven door Studio Groen+Schild
Interieur Centrum voor de Kunsten Eindhoven door Studio Groen+Schild

Centrum voor de Kunsten II

Eindhoven

/

4.600 m²

/

Opgeleverd 2010

Nieuwe entree en innovatief kantoor in oud zwembad. Het gebouw van het Centrum voor de Kunsten is oorspronkelijk gebouwd als  zwembad. In de bestaande entree was dit niet meer zichtbaar. Door het verwijderen van voorzetwanden en verlaagde plafonds kwam de oorspronkelijke vorm van de ruimte en de tegels op de wanden en kolommen weer tevoorschijn. De zwart witte tegels hebben ons geïnspireerd tot een contrastrijk interieur: een donkere vloer en balie en lichte wanden en plafonds.

Op de tweede verdieping van het gebouw waren langs een lange gang dichte kantoorvertrekken te vinden. Door het verwijderen van alle binnenwanden en plafonds  is een open, lichte werkruimte gecreëerd. flexplekken, cockpits en een huiskamer maken de ruimte tot een innovatief kantoor voor kennisdelen en ontmoeten.

Projectteam Studio Groen+Schild;
Ellen Schild, Ester Schreibelt, Karien Heijne