Ons werk

DAVO

Deventer

/

2.000 m²

/

Opgeleverd 2014

DAVO vormt samen met machinefabriek Eijsink de entree tot het Havenkwartier. Deze markante industriegebouwen zijn letterlijk het gezicht van het gebied met een industrieel karakter. NV Maatschappelijk Vastgoed wilde het pand behouden voor het gebied en de mogelijkheden voor het gebruik uitbreiden. Een grondige renovatie was onontbeerlijk. De bestaande witte kunststof kozijnen zijn vervangen door nieuwe zwarte kozijnen. De indeling van de kozijnen hebben we gebaseerd op de oorspronkelijke industriële kozijnen waarvan we tekeningen in het archief hebben gevonden. Het gebouw heeft drie nieuwe uitnodigende entrees gekregen: het Kunstenlab aan het levendige Havenplein, het Smartlab aan de Noorzeestraat en de studio’s en ateliers een herkenbare eigen entree aan de Mr de Boerlaan. 

Projectteam Studio Groen+Schild;
Ellen Schild, Eelco Schuijl, Wilfred van Westerhuis

Architectuur Davo Havenkwartier Deventer door Studio Groen+Schild
Architectuur Davo Havenkwartier Deventer door Studio Groen+Schild
Architectuur Davo Havenkwartier Deventer door Studio Groen+Schild
Architectuur Davo Havenkwartier Deventer door Studio Groen+Schild
Architectuur Davo Havenkwartier Deventer door Studio Groen+Schild
Architectuur Davo Havenkwartier Deventer door Studio Groen+Schild
Architectuur Davo Havenkwartier Deventer door Studio Groen+Schild
Architectuur Davo Havenkwartier Deventer door Studio Groen+Schild
Architectuur Davo Havenkwartier Deventer door Studio Groen+Schild
Architectuur Davo Havenkwartier Deventer door Studio Groen+Schild
Architectuur Davo Havenkwartier Deventer door Studio Groen+Schild
Architectuur Davo Havenkwartier Deventer door Studio Groen+Schild
Architectuur Davo Havenkwartier Deventer door Studio Groen+Schild
Architectuur Davo Havenkwartier Deventer door Studio Groen+Schild
Architectuur Davo Havenkwartier Deventer door Studio Groen+Schild
Architectuur Davo Havenkwartier Deventer door Studio Groen+Schild
Architectuur Davo Havenkwartier Deventer door Studio Groen+Schild
Architectuur Davo Havenkwartier Deventer door Studio Groen+Schild
Architectuur Davo Havenkwartier Deventer door Studio Groen+Schild
Architectuur Davo Havenkwartier Deventer door Studio Groen+Schild

DAVO

Deventer

/

2.000 m²

/

Opgeleverd 2014

DAVO vormt samen met machinefabriek Eijsink de entree tot het Havenkwartier. Deze markante industriegebouwen zijn letterlijk het gezicht van het gebied met een industrieel karakter. NV Maatschappelijk Vastgoed wilde het pand behouden voor het gebied en de mogelijkheden voor het gebruik uitbreiden. Een grondige renovatie was onontbeerlijk. De bestaande witte kunststof kozijnen zijn vervangen door nieuwe zwarte kozijnen. De indeling van de kozijnen hebben we gebaseerd op de oorspronkelijke industriële kozijnen waarvan we tekeningen in het archief hebben gevonden. Het gebouw heeft drie nieuwe uitnodigende entrees gekregen: het Kunstenlab aan het levendige Havenplein, het Smartlab aan de Noorzeestraat en de studio’s en ateliers een herkenbare eigen entree aan de Mr de Boerlaan. 

Projectteam Studio Groen+Schild;
Ellen Schild, Eelco Schuijl, Wilfred van Westerhuis