Ons werk

Gemeentehuis Oost Gelre

Lichtenvoorde

/

2.880 m²

/

Opgeleverd 2017

De gemeente Oost Gelre stelde de architecten van Studio Groen+Schild twee vragen; Hoe kunnen alle ambtenaren op één locatie werken en hoe kunnen de drie afzonderlijke bestaande bouwdelen met elkaar verbonden worden? Een uitbreiding in glas en staal op één van de bouwdelen leverde meer vierkante meters op voor de back-office en bleek een passend antwoord op de eerste vraag. Een nieuwe gebogen vide met cascadetrap zorgt voor een ruimtelijke en visuele verbinding van de drie segmenten. Deze twee architectonische toevoegingen brengen de ambtenaren letterlijk bij elkaar.

De dichte kantoren zijn getransformeerd tot een volledig nieuwe, gezonde werkomgeving voor ruim 160 medewerkers. De omgeving is licht, prettig en open en ondersteunt de werknemers optimaal in hun dagelijkse werkzaamheden. 

 

Fotografie: Roos Aldershoff

Projectteam Studio Groen+Schild;
Ellen Schild, Rosanne Bommartini, Thijs Bongers

Gemeentehuis Oost Gelre, Lichtenvoorde
Gemeentehuis Oost Gelre, Lichtenvoorde
Gemeentehuis Oost Gelre, Lichtenvoorde
Gemeentehuis Oost Gelre, Lichtenvoorde
Gemeentehuis Oost Gelre, Lichtenvoorde
Gemeentehuis Oost Gelre, Lichtenvoorde
Gemeentehuis Oost Gelre, Lichtenvoorde
Gemeentehuis Oost Gelre, Lichtenvoorde
Gemeentehuis Oost Gelre, Lichtenvoorde
Gemeentehuis Oost Gelre, Lichtenvoorde
Gemeentehuis Oost Gelre, Lichtenvoorde
Gemeentehuis Oost Gelre, Lichtenvoorde
Gemeentehuis Oost Gelre, Lichtenvoorde
Gemeentehuis Oost Gelre, Lichtenvoorde

Gemeentehuis Oost Gelre

Lichtenvoorde

/

2.880 m²

/

Opgeleverd 2017

De gemeente Oost Gelre stelde de architecten van Studio Groen+Schild twee vragen; Hoe kunnen alle ambtenaren op één locatie werken en hoe kunnen de drie afzonderlijke bestaande bouwdelen met elkaar verbonden worden? Een uitbreiding in glas en staal op één van de bouwdelen leverde meer vierkante meters op voor de back-office en bleek een passend antwoord op de eerste vraag. Een nieuwe gebogen vide met cascadetrap zorgt voor een ruimtelijke en visuele verbinding van de drie segmenten. Deze twee architectonische toevoegingen brengen de ambtenaren letterlijk bij elkaar.

De dichte kantoren zijn getransformeerd tot een volledig nieuwe, gezonde werkomgeving voor ruim 160 medewerkers. De omgeving is licht, prettig en open en ondersteunt de werknemers optimaal in hun dagelijkse werkzaamheden. 

 

Fotografie: Roos Aldershoff

Projectteam Studio Groen+Schild;
Ellen Schild, Rosanne Bommartini, Thijs Bongers