Ons werk

Grijze Silo

Deventer

/

200 m²

/

Opgeleverd 2017

Waar eens de vrachtwagens binnenreden om hun containers te vullen, staan nu de werktafels van Studio Groen+Schild.

Met het ontwerp is het ruige karakter van de binnenzijde van de silo bewaard gebleven. De trechtermonden, de kettingen, het ruwe beton en de bakstenen wanden zijn zoveel mogelijk intact gelaten. Wel is er een extra verdieping toegevoegd met een uitbouw in staal en glas, die vier meter uitkraagt. Het ontwerp is energiezuinig, de silo heeft geen gasaansluiting. Verwarming en koeling wordt gerealiseerd door een warmtepomp, De speciaal voor het project ontwikkelde LED verlichting zorgt voor reductie in het stroomgebruik. Het meubilair en veel materialen zijn hergebruikt.

De werkruimte is een visitekaartje voor de studio: we laten zien wat we in ons mars hebben op het gebied van architectuur, constructie, duurzaamheid en interieurontwerp.

 

Fotografie: Roos Aldershoff

 

Ziehier de FILM Studio Groen+Schild en de Silo

Publicatie De Architect

Publicatie Design42day

Publicatie Deventer Post

Publicatie Architectenweb

 

Projectteam Studio Groen+Schild;
Ellen Schild, Tine Groen, Thijs Bongers, Wilfred van Westerhuis

De Grijze Silo Deventer - Studio Groen+Schild transformatie graansilo tot werkruimte
De Grijze Silo Deventer - Studio Groen+Schild, transformatie graansilo tot werkruimte
De Grijze Silo Deventer - Studio Groen+Schild, transformatie graansilo tot werkruimte
De Grijze Silo Deventer - Studio Groen+Schild, transformatie graansilo tot werkruimte
De Grijze Silo Deventer - Studio Groen+Schild, transformatie graansilo tot werkruimte
De Grijze Silo Deventer - Studio Groen+Schild, transformatie graansilo tot werkruimte
De Grijze Silo Deventer - Studio Groen+Schild, transformatie graansilo tot werkruimte
De Grijze Silo Deventer - Studio Groen+Schild, transformatie graansilo tot werkruimte
De Grijze Silo Deventer - Studio Groen+Schild, transformatie graansilo tot werkruimte
De Grijze Silo Deventer - Studio Groen+Schild transformatie graansilo tot werkruimte
De Grijze Silo Deventer - Studio Groen+Schild, transformatie graansilo tot werkruimte
De Grijze Silo Deventer - Studio Groen+Schild, transformatie graansilo tot werkruimte
De Grijze Silo Deventer - Studio Groen+Schild, transformatie graansilo tot werkruimte
De Grijze Silo Deventer - Studio Groen+Schild, transformatie graansilo tot werkruimte
De Grijze Silo Deventer - Studio Groen+Schild, transformatie graansilo tot werkruimte
De Grijze Silo Deventer - Studio Groen+Schild, transformatie graansilo tot werkruimte
De Grijze Silo Deventer - Studio Groen+Schild, transformatie graansilo tot werkruimte
De Grijze Silo Deventer - Studio Groen+Schild, transformatie graansilo tot werkruimte

Grijze Silo

Deventer

/

200 m²

/

Opgeleverd 2017

Waar eens de vrachtwagens binnenreden om hun containers te vullen, staan nu de werktafels van Studio Groen+Schild.

Met het ontwerp is het ruige karakter van de binnenzijde van de silo bewaard gebleven. De trechtermonden, de kettingen, het ruwe beton en de bakstenen wanden zijn zoveel mogelijk intact gelaten. Wel is er een extra verdieping toegevoegd met een uitbouw in staal en glas, die vier meter uitkraagt. Het ontwerp is energiezuinig, de silo heeft geen gasaansluiting. Verwarming en koeling wordt gerealiseerd door een warmtepomp, De speciaal voor het project ontwikkelde LED verlichting zorgt voor reductie in het stroomgebruik. Het meubilair en veel materialen zijn hergebruikt.

De werkruimte is een visitekaartje voor de studio: we laten zien wat we in ons mars hebben op het gebied van architectuur, constructie, duurzaamheid en interieurontwerp.

 

Fotografie: Roos Aldershoff

 

Ziehier de FILM Studio Groen+Schild en de Silo

Publicatie De Architect

Publicatie Design42day

Publicatie Deventer Post

Publicatie Architectenweb

 

Projectteam Studio Groen+Schild;
Ellen Schild, Tine Groen, Thijs Bongers, Wilfred van Westerhuis