Ons werk

Grotiusgebouw Radboud Universiteit

Nijmegen

/

25.000 m²

/

Opgeleverd 2014

Een omgeving die mensen verbindt en waar je je thuis voelt, dat staat centraal in het nieuwe Grotiusgebouw  van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Studio Groen+Schild onderzocht in  een aantal workshops met studenten, docenten en hoogleraren  wat de uitstraling van het interieur van de nieuwe rechtenfaculteit zou moeten zijn. Wat verwachten de gebruikers van het gebouw? De uitkomst: respect voor traditie, maar gericht op de toekomst. In het interieur vertaalt zich dat in veel houten elementen en de kleur groen, maar ook veel eigentijds design.

Klassieke elementen zijn in een modern jasje gestoken. Een mooi voorbeeld zijn de speciaal ontworpen boekenkastpuien van glas en hout voor de kantoorkamers van de wetenschappelijke staf. Het karakteristieke groen van de welbekende lampjes in oude klassieke bibliotheken is  terug te vinden als accenten in de entree, de bibliotheek, de studieruimtes en de kantooromgeving. De meubels zijn omgeven door sfeervolle ruimtes met materialen als natuursteen, hout, glas en leer.

 

Het Grotiusgebouw is winnaar van de Architectuurprijs Nijmegen 2015

Publicatie prijs Radboud Universiteit

Publicatie prijs De Architect

 

Fotografie: Petra Appelhof

 

Projectteam Studio Groen+Schild;
Ellen Schild, Ariënne Matser, Rosanne Bommartini, Demian Freeling, Diederik Mulder, Klaartje Keemink

Interieur Grotiusgebouw Faculteit der Rechtsgeleerdheid Radboud Universiteit Nijmegen door Studio Groen+Schild
Interieur Grotiusgebouw Faculteit der Rechtsgeleerdheid Radboud Universiteit Nijmegen door Studio Groen+Schild
Interieur Grotiusgebouw Faculteit der Rechtsgeleerdheid Radboud Universiteit Nijmegen door Studio Groen+Schild
Interieur Grotiusgebouw Faculteit der Rechtsgeleerdheid Radboud Universiteit Nijmegen door Studio Groen+Schild
Interieur Grotiusgebouw Faculteit der Rechtsgeleerdheid Radboud Universiteit Nijmegen door Studio Groen+Schild
Interieur Grotiusgebouw Faculteit der Rechtsgeleerdheid Radboud Universiteit Nijmegen door Studio Groen+Schild
Interieur Grotiusgebouw Faculteit der Rechtsgeleerdheid Radboud Universiteit Nijmegen door Studio Groen+Schild
Interieur Grotiusgebouw Faculteit der Rechtsgeleerdheid Radboud Universiteit Nijmegen door Studio Groen+Schild
Interieur Grotiusgebouw Faculteit der Rechtsgeleerdheid Radboud Universiteit Nijmegen door Studio Groen+Schild
Interieur Grotiusgebouw Faculteit der Rechtsgeleerdheid Radboud Universiteit Nijmegen door Studio Groen+Schild
Interieur Grotiusgebouw Faculteit der Rechtsgeleerdheid Radboud Universiteit Nijmegen door Studio Groen+Schild
Interieur Grotiusgebouw Faculteit der Rechtsgeleerdheid Radboud Universiteit Nijmegen door Studio Groen+Schild
Interieur Grotiusgebouw Faculteit der Rechtsgeleerdheid Radboud Universiteit Nijmegen door Studio Groen+Schild
Interieur Grotiusgebouw Faculteit der Rechtsgeleerdheid Radboud Universiteit Nijmegen door Studio Groen+Schild
Interieur Grotiusgebouw Faculteit der Rechtsgeleerdheid Radboud Universiteit Nijmegen door Studio Groen+Schild
Interieur Grotiusgebouw Faculteit der Rechtsgeleerdheid Radboud Universiteit Nijmegen door Studio Groen+Schild
Interieur Grotiusgebouw Faculteit der Rechtsgeleerdheid Radboud Universiteit Nijmegen door Studio Groen+Schild
Interieur Grotiusgebouw Faculteit der Rechtsgeleerdheid Radboud Universiteit Nijmegen door Studio Groen+Schild
Interieur Grotiusgebouw Faculteit der Rechtsgeleerdheid Radboud Universiteit Nijmegen door Studio Groen+Schild
Interieur Grotiusgebouw Faculteit der Rechtsgeleerdheid Radboud Universiteit Nijmegen door Studio Groen+Schild

Grotiusgebouw Radboud Universiteit

Nijmegen

/

25.000 m²

/

Opgeleverd 2014

Een omgeving die mensen verbindt en waar je je thuis voelt, dat staat centraal in het nieuwe Grotiusgebouw  van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Studio Groen+Schild onderzocht in  een aantal workshops met studenten, docenten en hoogleraren  wat de uitstraling van het interieur van de nieuwe rechtenfaculteit zou moeten zijn. Wat verwachten de gebruikers van het gebouw? De uitkomst: respect voor traditie, maar gericht op de toekomst. In het interieur vertaalt zich dat in veel houten elementen en de kleur groen, maar ook veel eigentijds design.

Klassieke elementen zijn in een modern jasje gestoken. Een mooi voorbeeld zijn de speciaal ontworpen boekenkastpuien van glas en hout voor de kantoorkamers van de wetenschappelijke staf. Het karakteristieke groen van de welbekende lampjes in oude klassieke bibliotheken is  terug te vinden als accenten in de entree, de bibliotheek, de studieruimtes en de kantooromgeving. De meubels zijn omgeven door sfeervolle ruimtes met materialen als natuursteen, hout, glas en leer.

 

Het Grotiusgebouw is winnaar van de Architectuurprijs Nijmegen 2015

Publicatie prijs Radboud Universiteit

Publicatie prijs De Architect

 

Fotografie: Petra Appelhof

 

Projectteam Studio Groen+Schild;
Ellen Schild, Ariënne Matser, Rosanne Bommartini, Demian Freeling, Diederik Mulder, Klaartje Keemink