Ons werk

Het Pakhuis

Deventer

/

800 m²

/

Opgeleverd 2015

Aan de Bokkingshang in  Deventer lag vroeger een binnenhaven met pakhuizen. Het water is weg, maar de gebouwen herinneren hier nog aan. Ze zijn gebouwd voor opslag van onder andere bokking, gezouten haring. Eén van deze pakhuizen hebben wij in opdracht van Wonen boven Winkels getransformeerd tot vier appartementen en een winkel/werkruimte. De entree van de winkelruimte bevindt zich aan de Bokkingshang. Voor de appartementen konden we een eigen entree met bergingen realiseren aan de achterzijde van het pand. Om voldoende daglicht in de woningen te realiseren hebben we moderne kozijnen toegevoegd aan de historische architectuur. Rechts naast het pakhuis lag een klein stukje grond. Op de begane grond is dit een extra ruimte van de winkel. Voor de appartementen konden we hierboven mooie royale balkons realiseren. Vanaf het bovenste balkon heb je uitzicht op de IJssel. 

 

Projectteam Studio Groen+Schild;
Ellen Schild, Eelco Schuijl, Wilfred van Westerhuis

Interieur en exterieur Pakhuis Deventer door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur Pakhuis Deventer door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur Pakhuis Deventer door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur Pakhuis Deventer door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur Pakhuis Deventer door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur Pakhuis Deventer door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur Pakhuis Deventer door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur Pakhuis Deventer door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur Pakhuis Deventer door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur Pakhuis Deventer door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur Pakhuis Deventer door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur Pakhuis Deventer door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur Pakhuis Deventer door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur Pakhuis Deventer door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur Pakhuis Deventer door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur Pakhuis Deventer door Studio Groen+Schild

Het Pakhuis

Deventer

/

800 m²

/

Opgeleverd 2015

Aan de Bokkingshang in  Deventer lag vroeger een binnenhaven met pakhuizen. Het water is weg, maar de gebouwen herinneren hier nog aan. Ze zijn gebouwd voor opslag van onder andere bokking, gezouten haring. Eén van deze pakhuizen hebben wij in opdracht van Wonen boven Winkels getransformeerd tot vier appartementen en een winkel/werkruimte. De entree van de winkelruimte bevindt zich aan de Bokkingshang. Voor de appartementen konden we een eigen entree met bergingen realiseren aan de achterzijde van het pand. Om voldoende daglicht in de woningen te realiseren hebben we moderne kozijnen toegevoegd aan de historische architectuur. Rechts naast het pakhuis lag een klein stukje grond. Op de begane grond is dit een extra ruimte van de winkel. Voor de appartementen konden we hierboven mooie royale balkons realiseren. Vanaf het bovenste balkon heb je uitzicht op de IJssel. 

 

Projectteam Studio Groen+Schild;
Ellen Schild, Eelco Schuijl, Wilfred van Westerhuis