Ons werk

Museumwinkel De Waag

Deventer

/

Opgeleverd 2017

Museum De Waag is gevestigd in één van de oudste waaggebouwen van Nederland. In 1528 werd de Waag gebouwd als weeghuis voor handelaren die hun waar verkochten op de markt. Het is een icoon van de stad, gelegen aan de Brink van Deventer. In de 19e eeuw verdween de waagfunctie en werd het waaggebouw een ‘Teekenschool’. In 1915 werd het gebouw een museum. Sindsdien kan men nog altijd de oude schatten van de stad bekijken in dit bijzondere monument. Met het vertrek van de VVV uit het gebouw kwam er meer ruimte voor expositie. Studio Groen+Schild heeft de entree en museumwinkel opnieuw vormgegeven. Met respect voor het monument is een aantal ruimtelijke ingrepen gedaan,  zoals de grotere doorgang naar de nieuwe expositieruimte.

 

Fotografie: Mike Bink

Projectteam Studio Groen+Schild;
Ellen Schild, Wilfred van Westerhuis, Thijs Bongers

Museum de Waag Deventer
verbouwing museumwinkel de Waag door Studio Groen+Schild Deventer
Verbouwde museumwinkel de Waag door Studio Groen+Schild Deventer
Verbouwde museumwinkel de Waag door Studio Groen+Schild Deventer
Verbouwde museumwinkel de Waag door Studio Groen+Schild Deventer
Verbouwde museumwinkel de Waag door Studio Groen+Schild Deventer
Verbouwde museumwinkel de Waag door Studio Groen+Schild Deventer
Museum de Waag Deventer
verbouwing museumwinkel de Waag door Studio Groen+Schild Deventer
Verbouwde museumwinkel de Waag door Studio Groen+Schild Deventer
Verbouwde museumwinkel de Waag door Studio Groen+Schild Deventer
Verbouwde museumwinkel de Waag door Studio Groen+Schild Deventer
Verbouwde museumwinkel de Waag door Studio Groen+Schild Deventer
Verbouwde museumwinkel de Waag door Studio Groen+Schild Deventer

Museumwinkel De Waag

Deventer

/

Opgeleverd 2017

Museum De Waag is gevestigd in één van de oudste waaggebouwen van Nederland. In 1528 werd de Waag gebouwd als weeghuis voor handelaren die hun waar verkochten op de markt. Het is een icoon van de stad, gelegen aan de Brink van Deventer. In de 19e eeuw verdween de waagfunctie en werd het waaggebouw een ‘Teekenschool’. In 1915 werd het gebouw een museum. Sindsdien kan men nog altijd de oude schatten van de stad bekijken in dit bijzondere monument. Met het vertrek van de VVV uit het gebouw kwam er meer ruimte voor expositie. Studio Groen+Schild heeft de entree en museumwinkel opnieuw vormgegeven. Met respect voor het monument is een aantal ruimtelijke ingrepen gedaan,  zoals de grotere doorgang naar de nieuwe expositieruimte.

 

Fotografie: Mike Bink

Projectteam Studio Groen+Schild;
Ellen Schild, Wilfred van Westerhuis, Thijs Bongers