Ons werk

Nederlands Consulaat Guangzhou

China

/

885 m²

/

Opgeleverd 2009

De consulaten bevinden zich in anonieme kantoorgebouwen. De ontwerpvraag was om twee representatieve consulaten ten ontwerpen die herkenbaar zijn als Nederlandse consulaten. We hebben een tijdloos en licht ontwerp gemaakt met veel natuurlijke materialen. Licht houten vloeren, bamboe wanden en veel glas.

Bij het ontwerp is gekeken naar een natuurlijke overgang van de ruimtes. Het ontwerp is gebaseerd op de Feng Shui principes, een wens van de gebruiker. De toegepaste materialen zijn bij beide consulaten gelijk, de kleuren zijn verschillend: in Shanghai okergeel en in Guangzhou chinees rood.
Het meubilair is zoveel mogelijk opgenomen in het ontwerp, consulaire balies, schrijftafels, wachtbanken en kasten zijn door ons ontwerpen en maken onderdeel uit van het ontwerp. Het losse meubilair bestaat uit Nederlandse klassiekers (Gispen) en eigentijdse meubels in traditionele ribstoffen.

Projectteam Studio Groen+Schild;
Tine Groen, Dianne Bonekamp

Interieur kantoor Nederlands Consulaat Guangzhou door Studio Groen+Schild
Interieur kantoor Nederlands Consulaat Guangzhou door Studio Groen+Schild
Interieur kantoor Nederlands Consulaat Guangzhou door Studio Groen+Schild
Interieur kantoor Nederlands Consulaat Guangzhou door Studio Groen+Schild
Interieur kantoor Nederlands Consulaat Guangzhou door Studio Groen+Schild
Interieur kantoor Nederlands Consulaat Guangzhou door Studio Groen+Schild
Interieur kantoor Nederlands Consulaat Guangzhou door Studio Groen+Schild
Interieur kantoor Nederlands Consulaat Guangzhou door Studio Groen+Schild
Interieur kantoor Nederlands Consulaat Guangzhou door Studio Groen+Schild
Interieur kantoor Nederlands Consulaat Guangzhou door Studio Groen+Schild

Nederlands Consulaat Guangzhou

China

/

885 m²

/

Opgeleverd 2009

De consulaten bevinden zich in anonieme kantoorgebouwen. De ontwerpvraag was om twee representatieve consulaten ten ontwerpen die herkenbaar zijn als Nederlandse consulaten. We hebben een tijdloos en licht ontwerp gemaakt met veel natuurlijke materialen. Licht houten vloeren, bamboe wanden en veel glas.

Bij het ontwerp is gekeken naar een natuurlijke overgang van de ruimtes. Het ontwerp is gebaseerd op de Feng Shui principes, een wens van de gebruiker. De toegepaste materialen zijn bij beide consulaten gelijk, de kleuren zijn verschillend: in Shanghai okergeel en in Guangzhou chinees rood.
Het meubilair is zoveel mogelijk opgenomen in het ontwerp, consulaire balies, schrijftafels, wachtbanken en kasten zijn door ons ontwerpen en maken onderdeel uit van het ontwerp. Het losse meubilair bestaat uit Nederlandse klassiekers (Gispen) en eigentijdse meubels in traditionele ribstoffen.

Projectteam Studio Groen+Schild;
Tine Groen, Dianne Bonekamp