Ons werk

Rabobank Leeuwarden-Noordwest Friesland

Leeuwarden

/

5.000 m²

/

Opgeleverd 2014

In het markante gebouw De Koepel werd 5000 m2 kantoor gerenoveerd, om het adviescentrum ( het kantoor) en het servicecentrum (‘de winkel’) van Rabobank Noordwest Friesland hier te vestigen.

De Rabobank was erg duidelijk over de gewenste uitstraling: sober en doelmatig.  De gekozen producten zijn van goede kwaliteit, zonder dat ze luxe uitstralen. Het thema ‘Fries fris, maar niet kil’ is in het interieur vertaald in lichte materialen, hout en een warm kleuraccent.

Uitkomst van werksessies met medewerkers was de wens om alle basiswerkplekken in het kantoor te clusteren in één  open ruimte, zodat samenwerking en communicatie hier optimaal kan plaatsvinden. Door op de juiste plek akoestische kasten en gordijnen te plaatsen is toch een rustige werkomgeving gecreëerd. De lay-out van de 5 kantoorverdiepingen is generiek zodat veranderingen in de organisatie en bijbehorende verhuisbewegingen van afdelingen makkelijk kunnen worden opgevangen, zonder aanpassingen aan het gebouw.

In de winkel springt de oude kluis in het oog, doordat we hier een wandprint hebben gemaakt die doet denken aan de oude bankkluisjes.

 

Fotografie: Christiaan de Bruijne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projectteam Studio Groen+Schild;
Ellen Schild, Ester Schreibelt, Frank te Grotenhuis

Rabobank Leeuwarden-Noordwest Friesland

Leeuwarden

/

5.000 m²

/

Opgeleverd 2014

In het markante gebouw De Koepel werd 5000 m2 kantoor gerenoveerd, om het adviescentrum ( het kantoor) en het servicecentrum (‘de winkel’) van Rabobank Noordwest Friesland hier te vestigen.

De Rabobank was erg duidelijk over de gewenste uitstraling: sober en doelmatig.  De gekozen producten zijn van goede kwaliteit, zonder dat ze luxe uitstralen. Het thema ‘Fries fris, maar niet kil’ is in het interieur vertaald in lichte materialen, hout en een warm kleuraccent.

Uitkomst van werksessies met medewerkers was de wens om alle basiswerkplekken in het kantoor te clusteren in één  open ruimte, zodat samenwerking en communicatie hier optimaal kan plaatsvinden. Door op de juiste plek akoestische kasten en gordijnen te plaatsen is toch een rustige werkomgeving gecreëerd. De lay-out van de 5 kantoorverdiepingen is generiek zodat veranderingen in de organisatie en bijbehorende verhuisbewegingen van afdelingen makkelijk kunnen worden opgevangen, zonder aanpassingen aan het gebouw.

In de winkel springt de oude kluis in het oog, doordat we hier een wandprint hebben gemaakt die doet denken aan de oude bankkluisjes.

 

Fotografie: Christiaan de Bruijne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projectteam Studio Groen+Schild;
Ellen Schild, Ester Schreibelt, Frank te Grotenhuis