Ons werk

Radboud Docenten Academie

Nijmegen

/

1.250 m²

/

Opgeleverd 2015

Het Erasmusgebouw is met 88 meter het hoogste gebouw van Nijmegen en maakt deel uit van de Radboud Universiteit.

Op de 20ste verdieping heeft Studio Groen+Schild de werkomgeving voor de docentenacademie ontworpen. Het  dichte en donkere kantoor is getransformeerd naar een lichte en open ruimte. Een omgeving die uitdaagt tot samenwerken, kennis delen en onderzoek. Bijzonder is het 35 meter lange meubel aan de gevel dat speciaal voor deze ruimte is ontworpen. Kasten, werkbladen en banken wisselen elkaar af en zorgen ervoor dat je kunt overleggen, werken en studeren met uitzicht op Nijmegen.

Bij de docentacademie kunnen docenten vanuit het voortgezet onderwijs terecht voor cursussen, workshops en scholing op maat. De medewerkers hebben geen eigen werkplek, maar delen de verschillende  plekken.  Op de 20ste verdieping is tevens een vergadercentrum gerealiseerd met loungeruimte voor informeel overleg en studie. Deze ruimte is toegankelijk voor alle medewerkers en bezoekers van de Universiteit. In het ontwerp hebben we nauw samengewerkt met  GSG architecten.

Projectteam Studio Groen+Schild;
Tine Groen, Rosanne Bommartini

Radboud Docenten Academie

Nijmegen

/

1.250 m²

/

Opgeleverd 2015

Het Erasmusgebouw is met 88 meter het hoogste gebouw van Nijmegen en maakt deel uit van de Radboud Universiteit.

Op de 20ste verdieping heeft Studio Groen+Schild de werkomgeving voor de docentenacademie ontworpen. Het  dichte en donkere kantoor is getransformeerd naar een lichte en open ruimte. Een omgeving die uitdaagt tot samenwerken, kennis delen en onderzoek. Bijzonder is het 35 meter lange meubel aan de gevel dat speciaal voor deze ruimte is ontworpen. Kasten, werkbladen en banken wisselen elkaar af en zorgen ervoor dat je kunt overleggen, werken en studeren met uitzicht op Nijmegen.

Bij de docentacademie kunnen docenten vanuit het voortgezet onderwijs terecht voor cursussen, workshops en scholing op maat. De medewerkers hebben geen eigen werkplek, maar delen de verschillende  plekken.  Op de 20ste verdieping is tevens een vergadercentrum gerealiseerd met loungeruimte voor informeel overleg en studie. Deze ruimte is toegankelijk voor alle medewerkers en bezoekers van de Universiteit. In het ontwerp hebben we nauw samengewerkt met  GSG architecten.

Projectteam Studio Groen+Schild;
Tine Groen, Rosanne Bommartini