Ons werk

Restaurant Merkelbach

Amsterdam

/

260 m²

/

Opgeleverd 2008

Het restaurant is gevestigd in Huize Frankendael, waar de familie Merkelbach vroeger woonde, net buiten de stad. Inmiddels heeft de stad de locatie omarmd; het buiten is nu binnen. Wie dineert in Restaurant Merkelbach, eet bij de familie. Het is een speciale plek waar mensen elkaar ontmoeten in een huiselijke sfeer.
Het interieur van Ariënne en Tine draagt eraan bij dat gasten zich welkom en thuis voelen. De architecten hebben gekozen voor een tijdloos ontwerp dat aansluit bij de omgeving. Ze hebben gebruik gemaakt van contrasten, met accenten in de originele kleur okergeel en bloemkleuren die terug te vinden zijn in de tuin. Zo sluit buiten aan bij binnen en oud bij nieuw.

De elegantie in het ontwerp is terug te vinden in bijvoorbeeld de lambrisering en de bijzondere bank die daarvan deel uitmaakt. Opmerkelijke details, zoals de lantaarn, verwijzen naar de historie van de plek.

Projectteam Studio Groen+Schild;
Tine Groen, Ariënne Matser

Interieur restaurant Merkelbach Amsterdam door Studio Groen+Schild
Interieur restaurant Merkelbach Amsterdam door Studio Groen+Schild
Interieur restaurant Merkelbach Amsterdam door Studio Groen+Schild
Interieur restaurant Merkelbach Amsterdam door Studio Groen+Schild
Interieur restaurant Merkelbach Amsterdam door Studio Groen+Schild
Interieur restaurant Merkelbach Amsterdam door Studio Groen+Schild
Interieur restaurant Merkelbach Amsterdam door Studio Groen+Schild
Interieur restaurant Merkelbach Amsterdam door Studio Groen+Schild
Interieur restaurant Merkelbach Amsterdam door Studio Groen+Schild
Interieur restaurant Merkelbach Amsterdam door Studio Groen+Schild
Interieur restaurant Merkelbach Amsterdam door Studio Groen+Schild
Interieur restaurant Merkelbach Amsterdam door Studio Groen+Schild

Restaurant Merkelbach

Amsterdam

/

260 m²

/

Opgeleverd 2008

Het restaurant is gevestigd in Huize Frankendael, waar de familie Merkelbach vroeger woonde, net buiten de stad. Inmiddels heeft de stad de locatie omarmd; het buiten is nu binnen. Wie dineert in Restaurant Merkelbach, eet bij de familie. Het is een speciale plek waar mensen elkaar ontmoeten in een huiselijke sfeer.
Het interieur van Ariënne en Tine draagt eraan bij dat gasten zich welkom en thuis voelen. De architecten hebben gekozen voor een tijdloos ontwerp dat aansluit bij de omgeving. Ze hebben gebruik gemaakt van contrasten, met accenten in de originele kleur okergeel en bloemkleuren die terug te vinden zijn in de tuin. Zo sluit buiten aan bij binnen en oud bij nieuw.

De elegantie in het ontwerp is terug te vinden in bijvoorbeeld de lambrisering en de bijzondere bank die daarvan deel uitmaakt. Opmerkelijke details, zoals de lantaarn, verwijzen naar de historie van de plek.

Projectteam Studio Groen+Schild;
Tine Groen, Ariënne Matser