Ons werk

Woning Amsterdam

Amsterdam

/

280 m²

/

Opgeleverd 2011

Een statig woonhuis in Amsterdam uit 1880 was door kamerverhuur onderverdeeld in veel kleine ruimtes. Onze opdrachtgever vroeg ons het oorspronkelijke karakter van het pand, die van een statige boven- en benedenwoning, terug te geven. Veel van de oorspronkelijke elementen zijn in het huis teruggebracht zoals trapleuningen, paneeldeuren en geprofileerde kozijnen. De verlaagde plafonds en onnodige wanden zijn verwijderd. Zo ontstaan open ruimtes met genoeg daglicht. Badkamers en keukens zijn op maat gemaakt voor de bestaande ruimten. Door de combinatie van eigentijdse en klassieke kleuren en materialen ontstaat een bijzondere grandeur die past bij dit statige huis.

Projectteam Studio Groen+Schild;
Ellen Schild, Suzanne Nagtegaal, Dianne Bonekamp

Interieur statig woonhuis Amsterdam door Studio Groen+Schild
Interieur statig woonhuis Amsterdam door Studio Groen+Schild
Interieur statig woonhuis Amsterdam door Studio Groen+Schild
Interieur statig woonhuis Amsterdam door Studio Groen+Schild
Interieur statig woonhuis Amsterdam door Studio Groen+Schild
Interieur statig woonhuis Amsterdam door Studio Groen+Schild
Interieur statig woonhuis Amsterdam door Studio Groen+Schild
Interieur statig woonhuis Amsterdam door Studio Groen+Schild
Interieur statig woonhuis Amsterdam door Studio Groen+Schild
Interieur statig woonhuis Amsterdam door Studio Groen+Schild
Interieur statig woonhuis Amsterdam door Studio Groen+Schild
Interieur statig woonhuis Amsterdam door Studio Groen+Schild
Interieur statig woonhuis Amsterdam door Studio Groen+Schild
Interieur statig woonhuis Amsterdam door Studio Groen+Schild
Interieur statig woonhuis Amsterdam door Studio Groen+Schild
Interieur statig woonhuis Amsterdam door Studio Groen+Schild
Interieur statig woonhuis Amsterdam door Studio Groen+Schild
Interieur statig woonhuis Amsterdam door Studio Groen+Schild

Woning Amsterdam

Amsterdam

/

280 m²

/

Opgeleverd 2011

Een statig woonhuis in Amsterdam uit 1880 was door kamerverhuur onderverdeeld in veel kleine ruimtes. Onze opdrachtgever vroeg ons het oorspronkelijke karakter van het pand, die van een statige boven- en benedenwoning, terug te geven. Veel van de oorspronkelijke elementen zijn in het huis teruggebracht zoals trapleuningen, paneeldeuren en geprofileerde kozijnen. De verlaagde plafonds en onnodige wanden zijn verwijderd. Zo ontstaan open ruimtes met genoeg daglicht. Badkamers en keukens zijn op maat gemaakt voor de bestaande ruimten. Door de combinatie van eigentijdse en klassieke kleuren en materialen ontstaat een bijzondere grandeur die past bij dit statige huis.

Projectteam Studio Groen+Schild;
Ellen Schild, Suzanne Nagtegaal, Dianne Bonekamp