Ons werk

Woning Okkenbroek

Okkenbroek

/

205 m²

/

Opgeleverd 2013

Maak van de schuur op ons erf een fijne woonruimte voor ons gezin. Omdat de schuur te slecht was om te verbouwen werd hij gesloopt. Op de plek en in de geest van de oude schuur hebben we een nieuwe woning ontworpen met dezelfde uiterlijke kenmerken: een stoere vorm opgetrokken in hout. De woonkamer loopt door in een verhoogd terras, hierdoor is er maximaal contact met buiten. Ramen zijn zo geplaatst dat er zichtlijnen zijn door het hele huis. De materialen zijn eenvoudig en consequent doorgevoerd: beton, hout en glas. Het resultaat is een lichte woning met veel ruimte en optimaal contact met de landelijke omgeving. 

Projectteam Studio Groen+Schild;
ELLEN SCHILD, EELCO SCHUIJL, Wilfred van Westerhuis

Interieur en exterieur stoere schuurwoning Okkenbroek door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur stoere schuurwoning Okkenbroek door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur stoere schuurwoning Okkenbroek door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur stoere schuurwoning Okkenbroek door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur stoere schuurwoning Okkenbroek door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur stoere schuurwoning Okkenbroek door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur stoere schuurwoning Okkenbroek door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur stoere schuurwoning Okkenbroek door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur stoere schuurwoning Okkenbroek door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur stoere schuurwoning Okkenbroek door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur stoere schuurwoning Okkenbroek door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur stoere schuurwoning Okkenbroek door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur stoere schuurwoning Okkenbroek door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur stoere schuurwoning Okkenbroek door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur stoere schuurwoning Okkenbroek door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur stoere schuurwoning Okkenbroek door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur stoere schuurwoning Okkenbroek door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur stoere schuurwoning Okkenbroek door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur stoere schuurwoning Okkenbroek door Studio Groen+Schild
Interieur en exterieur stoere schuurwoning Okkenbroek door Studio Groen+Schild

Woning Okkenbroek

Okkenbroek

/

205 m²

/

Opgeleverd 2013

Maak van de schuur op ons erf een fijne woonruimte voor ons gezin. Omdat de schuur te slecht was om te verbouwen werd hij gesloopt. Op de plek en in de geest van de oude schuur hebben we een nieuwe woning ontworpen met dezelfde uiterlijke kenmerken: een stoere vorm opgetrokken in hout. De woonkamer loopt door in een verhoogd terras, hierdoor is er maximaal contact met buiten. Ramen zijn zo geplaatst dat er zichtlijnen zijn door het hele huis. De materialen zijn eenvoudig en consequent doorgevoerd: beton, hout en glas. Het resultaat is een lichte woning met veel ruimte en optimaal contact met de landelijke omgeving. 

Projectteam Studio Groen+Schild;
ELLEN SCHILD, EELCO SCHUIJL, Wilfred van Westerhuis