Ons werk

Woning Oranjelaan Diepenveen

Diepenveen

/

Opgeleverd 2016

Maximaal contact met de natuur, dat is wat onze opdrachtgever voor ogen had met de nieuwe uitbouw. Het oorspronkelijke huis uit de jaren dertig van de vorige eeuw was in de loop der jaren twee maal verbouwd. De laatste uitbouw, een praktijkruimte, stond midden in de tuin en was erg gesloten. Deze uitbouw is gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe tuinkamer. De vorm met schuine lijnen is ontstaan vanujit de zichtlijnen naar de omgeving. De materialen zijn eigentijds en duurzaam, hout en isolatie met vlas. Het hout is binnen en buiten toegepast en loopt door op het dak. De glasstrook tussen het nieuwe en oude deel geeft extra licht in de keuken. De ruimte wordt verwarmd en gekoeld vanuit de vloer. Hierdoor zijn er geen radiatoren voor de puien en is er maximaal contact met buiten. Het is alsof je, zelfs hartje winter, in de tuin eet: precies wat onze opdrachtgevers wilden!

 

 

 

 

 

 

 

 

Projectteam Studio Groen+Schild;
Ellen Schild, Tine Groen, Wilfred van Westerhuis

keuken nieuwe uitbouw woning Diepenveen
keuken nieuwe uitbouw woning Diepenveen
Aansluiting nieuwe uitbouw woning met bestaande bouw
Aansluiting nieuwe uitbouw woning met bestaande bouw
nieuwe aanbouw woning Diepenveen
Maximaal contact met buiten in nieuwe aanbouw woning Diepenveen
nieuwe aanbouw woning Diepenveen
keuken nieuwe uitbouw woning Diepenveen
keuken nieuwe uitbouw woning Diepenveen
Aansluiting nieuwe uitbouw woning met bestaande bouw
Aansluiting nieuwe uitbouw woning met bestaande bouw
nieuwe aanbouw woning Diepenveen
Maximaal contact met buiten in nieuwe aanbouw woning Diepenveen
nieuwe aanbouw woning Diepenveen

Woning Oranjelaan Diepenveen

Diepenveen

/

Opgeleverd 2016

Maximaal contact met de natuur, dat is wat onze opdrachtgever voor ogen had met de nieuwe uitbouw. Het oorspronkelijke huis uit de jaren dertig van de vorige eeuw was in de loop der jaren twee maal verbouwd. De laatste uitbouw, een praktijkruimte, stond midden in de tuin en was erg gesloten. Deze uitbouw is gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe tuinkamer. De vorm met schuine lijnen is ontstaan vanujit de zichtlijnen naar de omgeving. De materialen zijn eigentijds en duurzaam, hout en isolatie met vlas. Het hout is binnen en buiten toegepast en loopt door op het dak. De glasstrook tussen het nieuwe en oude deel geeft extra licht in de keuken. De ruimte wordt verwarmd en gekoeld vanuit de vloer. Hierdoor zijn er geen radiatoren voor de puien en is er maximaal contact met buiten. Het is alsof je, zelfs hartje winter, in de tuin eet: precies wat onze opdrachtgevers wilden!

 

 

 

 

 

 

 

 

Projectteam Studio Groen+Schild;
Ellen Schild, Tine Groen, Wilfred van Westerhuis