Ons werk

Woning Papenstraat Deventer

Deventer

/

220 m²

/

Opgeleverd 2016

De verrassing van deze woning in het hartje van Deventer, bevindt zich aan de achterzijde van het huis: het uitzicht op de eeuwenoude Kloostertuin. Hier was weinig van te zien toen de bewoners het huis kochten. De aanbouw die in de jaren tachtig van de vorige eeuw achter het huis was geplaatst benam het zicht.

De aanbouw is gesloopt en de keuken naar de begane grond verplaatst. De eerste verdiepingsvloer is deels verwijderd, zodat een grote nieuwe pui gemaakt kon worden. Het woongedeelte op de entresol en de keuken hebben hierdoor optimaal contact met de tuin en zicht op de bomen in de Kloostertuin. De materialen in het ontwerp zijn consequent in het huis doorgezet: Beton, hout en zwart staal. Dit zorgt voor eenheid en optimale ruimtebeleving.

De donkere woning uit 1906 is getransformeerd tot een lichte en comfortabele stadswoning.

 

Fotografie: Mike Bink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projectteam Studio Groen+Schild;
Tine Groen, Wilfred van Westerhuis,

Stalen pui, stadswoning, entresole, stadstuin, kloostertuin
Stadswoning, stalen pui, oud en nieuw, verbouwing,
keuken, verbouwing stadswoning, stalen pui, kloostertuin, trap,
keuken met entresole, entresole, stalen pui, stadswoning
trap, keuken, stadswoning,
Entresole, stadswoning, verbouwing woning, woonkamer
Stalen pui, stadswoning, entresole, stadstuin, kloostertuin
Stadswoning, stalen pui, oud en nieuw, verbouwing,
keuken, verbouwing stadswoning, stalen pui, kloostertuin, trap,
keuken met entresole, entresole, stalen pui, stadswoning
trap, keuken, stadswoning,
Entresole, stadswoning, verbouwing woning, woonkamer

Woning Papenstraat Deventer

Deventer

/

220 m²

/

Opgeleverd 2016

De verrassing van deze woning in het hartje van Deventer, bevindt zich aan de achterzijde van het huis: het uitzicht op de eeuwenoude Kloostertuin. Hier was weinig van te zien toen de bewoners het huis kochten. De aanbouw die in de jaren tachtig van de vorige eeuw achter het huis was geplaatst benam het zicht.

De aanbouw is gesloopt en de keuken naar de begane grond verplaatst. De eerste verdiepingsvloer is deels verwijderd, zodat een grote nieuwe pui gemaakt kon worden. Het woongedeelte op de entresol en de keuken hebben hierdoor optimaal contact met de tuin en zicht op de bomen in de Kloostertuin. De materialen in het ontwerp zijn consequent in het huis doorgezet: Beton, hout en zwart staal. Dit zorgt voor eenheid en optimale ruimtebeleving.

De donkere woning uit 1906 is getransformeerd tot een lichte en comfortabele stadswoning.

 

Fotografie: Mike Bink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projectteam Studio Groen+Schild;
Tine Groen, Wilfred van Westerhuis,