Landal GreenParks verhuurt bungalows in groene vakantieparken. Zij beheren ruim 90 parken in binnen- en buitenland. Voor hun nieuwe hoofdkantoor in Den Haag kozen zij een passende locatie, een transparant gebouw aan het Haagse Bos.

Studio Groen+Schild maakte een interieurontwerp dat de ‘Landal Experience’ weerspiegelt; gastvrijheid, natuur en ontspanning staan centraal.

Je komt binnen in het ‘groene hart’. Hier ontmoeten de medewerkers en gasten van Landal GreenParks elkaar in het eet-werkcafé. Een plek voor overleg en een gezonde lunch. Natuurlijke materialen en kleuren, hout, sfeervolle verlichting en groen, geven de ruimte een informele sfeer. Het ‘hart’ staat in open verbinding met de werkomgeving. Een vide met een stalen wenteltrap verbindt alle verdiepingen met elkaar. De glaskap in het dak zorgt in deze centrale ruimte voor aangenaam daglicht.

Op de eerste en tweede verdieping zijn alle werkplekken gesitueerd. Het ontwerp van deze verdiepingen is gebaseerd op de layout van de parken. De routing is organisch en de overleg- en concentratieruimtes zijn vormgegeven als vrijstaande huisjes.

Beplanting in grote potten, aan wanden en aan het plafond bepalen ook hier de sfeer. Onderzoek heeft uitgewezen dat een groene werkomgeving bijdraagt aan de gezondheid van medewerkers. Voor Landal GreenParks is dit vanzelfsprekend. De parken, de core business, én het kantoor zijn op deze manier met elkaar verbonden.

Fotografie: Mike Bink

Projectteam Studio Groen+Schild:
Ellen Schild, Loran Kampen, Dyneke Kuiken, Wilfred van Westerhuis