Nysingh Advocaten & Notarissen werkt vanuit meerdere vestigingen in Nederland. In Zwolle verhuisde Nysingh naar een nieuwe locatie; verdieping 18 en 19 van het Zwolle Trade Center. Een locatie met een prachtig uitzicht over de IJssel en haar uiterwaarden. Het type werk van Nysingh vraagt om privacy en concentratie. Om dit goed te faciliteren heeft het kantoor een cliënt en een non-cliënt deel. Elkaar ontmoeten en samenkomen gebeurt in het cliënt deel, in het non-cliënt deel kan geconcentreerd worden gewerkt. Het eet-werkcafé, waar ontmoeten en kennisdelen centraal staan, ligt op de 19e verdieping. Door een nieuwe stalen trap is het eet-werkcafé verbonden met het ontmoetingsgebied op de 18e verdieping. De trap stimuleert communicatie en beweging.

‘Zakelijk thuiskomen’ is het overkoepelende thema voor alle Nysingh kantoren. Dit betekent een werkomgeving met een professionele uitstraling, maar wel warm en open. In het ontwerp hebben wij dit vertaald in de toepassing van hout voor vloeren en wanden en het realiseren van veel glaswanden. De kernen met trappen en liften zijn bekleed met bamboe latten. Deze latten zijn aangebracht tot de hoogte van de kozijnen, een soort lambrisering. Deze hoogtelijn is in het hele ontwerp terug te vinden. In de binnenwanden, de hoogte van puien en in de kleurvlakken die in de kantoor- en vergaderruimten zijn aangebracht.

Er is veel bamboe in het ontwerp gebruikt, een keuze die gemaakt is uit oogpunt van duurzaamheid. Dit materiaal is om meerdere redenen duurzaam. Bamboe kan per vijf jaar geoogst worden, ten opzichte van zestig tot wel 120 jaar voor tropisch hardhout. Deze snelle groei leidt dus niet tot ontbossing. Bamboe genereert tot 35% meer zuurstof dan een gelijk volume aan bomen en bamboe is recyclebaar. Allemaal aspecten waardoor de keuze juist op dit materiaal is gevallen.

Fotografie: Mike Bink

Projectteam Studio Groen+Schild:
Ellen Schild, Dyneke Kuiken, Rosanne Bommartini