De villa uit 1860 had oorspronkelijk een indeling in kamers. In de loop der tijd was het pand verbouwd tot een drietal appartementen waardoor de oorspronkelijke structuur verloren was gegaan. Aan de hand van historisch onderzoek hebben we de originele kamerstructuur in het pand achterhaald en teruggebracht. De gevels, kozijnen, binnen­wanden, vloeren en plafonds zijn gerestaureerd. Diverse bouwkundige ingrepen zijn in nauw overleg met Monumentenzorg bepaald. In een aantal maanden is de monumentale villa gerestaureerd en verbouwd tot kantoor.

De wens van SNS Reaal Fonds was, om in een inspirerende open omgeving te werken waar communicatie mogelijk is. De werkruimten zijn niet persoonsgebonden, maar activiteit gebonden en daarmee flexibel. De ruimtes hebben ieder hun eigen sfeer, de gekozen meubels en armaturen zijn voor ieder plek verschillend. De kunst die de opdrachtgever heeft toegevoegd maakt dat het pand een persoonlijk kantoor is, waar de identiteit van de gebruiker zichtbaar is.

Fotografie: Christiaan de Bruijne

Projectteam Studio Groen+Schild:
Ellen Schild, Ester Schreibelt