Midden in het kernwinkelgebied van Deventer ligt een verborgen groene oase. Rond 1980 had ondernemer Elio Talamini ideeën over het toegankelijk maken van dit verstilde stukje binnenstad. Omstreeks 1999 heeft Wonen Boven Winkels Deventer (WBWD) het idee omarmd en samenwerkingspartners gezocht om deze ideeën een stap verder te brengen.

Studio Groen+Schild werd als architect benaderd voor het maken van een ruimtelijke studie. Samen met WBWD en andere partijen uit de stad hebben wij de Stichting Stadshof opgericht met als doel de groene oase publiek toegankelijk te maken. Met eigenaars, bewoners en andere betrokkenen hebben we plannen voor de Stadshof ontwikkeld. Deze hebben we gevisualiseerd om een gezamenlijke stip op de horizon te hebben.

De Stadshof is momenteel in ontwikkeling. De hof groeit in de toekomst uit naar een multifunctioneel gebied met een mix van appartementen, groen, verblijven en beleven, horeca en winkelconcepten. Wonen, werken en recreëren op een bijzondere plek, hartje stad. Er zijn plannen in de maak voor appartementen op verdiepingen van diverse panden. De woningen zullen worden ontsloten via de Stadshof. We hebben een rekensommetje gemaakt dat hier 80 tot 100 appartementen kunnen worden gerealiseerd. Een mooie bijdrage aan de groeiende vraag naar woningen in Deventer.

3D beelden: Studio Groen+Schild

Projectteam Studio Groen+Schild:
Ellen Schild, Thijs Bongers