De verbinding die is gemaakt met het fuseren van twee waterschappen tot Waterschap Drents Overijsselse Delta hebben we zicht­baar en voelbaar door­gezet in het ontwerp voor het nieuwe hoofdkantoor. De houten loop­brug verbindt buiten met binnen, het podium in het restaurant loopt door naar buiten en de nieuwe vide verbindt de begane grond met de eerste verdieping. Hierdoor is de entree en aangrenzend restau­rant met vergader- en werkgebied ruimtelijk, open en uitnodigend geworden.

In het nieuwe werkplekconcept is de huiskamer de plek waar medewerkers elkaar ontmoeten. Iedere huiskamer is uniek en verbindt de twee kantoorvleugels van het gebouw. Waar de huiskamers kleurrijk zijn is de werkomgeving rustig en heeft het een uniforme basis: kiezelvormige ruimtes, kleurverloop in tapijt en karpetten en veel glas. Hier­door ontstaat er een prettige variatie aan sferen: precies wat het waterschap wilde.

filmimpressie bouwproces en nieuw kantoor

Fotografie: Niki Polman

Projectteam Studio Groen+Schild:
Ellen Schild, Ester Schreibelt, Thijs Bongers, Rosanne Bommartini, Wilfred van Westerhuis