Ons werk

Centrum voor de Kunsten

'Renovatie en uitbreiding'

Eindhoven

/

5.660 m²

/

Opgeleverd 2017

Renovatie en uitbreiding Centrum voor de Kunsten Eindhoven

Tot voor kort was het CKE gevestigd op twee locaties. De ambitie van onze opdrachtgever was het samenbrengen van al het kunstonderwijs in één dynamisch, open en gastvrij gebouw. Om dit te bereiken is één van de twee locaties afgestoten en de keuze gemaakt om de voormalige muziekschool te renoveren en uit te breiden. Aan dit gebouw is een volledige verdieping met leslokalen voor beeldende kunst en multifunctionele zalen voor dans en theater toegevoegd. Een deel van de begane grondvloer is verlaagd om het contact met de stad te vergroten en een Open Podium te creëren. De toevoeging van een tweede gevel met stalen lamellen heeft het gebouw een nieuwe identiteit gegeven. De metamorfose is vooral ’s avonds goed te zien zodra het donker wordt. Het gebouw keert zich dan als het ware om; de activiteiten worden zichtbaar en je wordt uitgenodigd om naar binnen te gaan in het Huis voor de Amateurkunst.

Fotografie:  Mike Bink en Twycer Eindhoven

 

Publicatie Architectuur.nl

Publicatie Architectenweb.nl

Publicatie Stedebouw en Architectuur

Renovatie en uitbreiding Centrum voor de Kunsten Eindhoven

Tot voor kort was het CKE gevestigd op twee locaties. De ambitie van onze opdrachtgever was het samenbrengen van al het kunstonderwijs in één dynamisch, open en gastvrij gebouw. Om dit te bereiken is één van de twee locaties afgestoten en de keuze gemaakt om de voormalige muziekschool te renoveren en uit te breiden. Aan dit gebouw is een volledige verdieping met leslokalen voor beeldende kunst en multifunctionele zalen voor dans en theater toegevoegd. Een deel van de begane grondvloer is verlaagd om het contact met de stad te vergroten en een Open Podium te creëren. De toevoeging van een tweede gevel met stalen lamellen heeft het gebouw een nieuwe identiteit gegeven. De metamorfose is vooral ’s avonds goed te zien zodra het donker wordt. Het gebouw keert zich dan als het ware om; de activiteiten worden zichtbaar en je wordt uitgenodigd om naar binnen te gaan in het Huis voor de Amateurkunst.

Fotografie:  Mike Bink en Twycer Eindhoven

 

Publicatie Architectuur.nl

Publicatie Architectenweb.nl

Publicatie Stedebouw en Architectuur

Centrum voor de Kunsten

'Renovatie en uitbreiding'

Eindhoven

/

5.660 m²

/

Opgeleverd 2017

LeasePlan Corporation

'Dynamisch kantoor op de Zuidas'

Amsterdam

/

4.000 m²

/

Opgeleverd 2017

interieurontwerp LeasePlan Corporation Zuidas Amsterdam door Studio Groen+Schild

Voor het hoofdkantoor van LeasePlan Corporation op de Zuidas in Amsterdam ontwierp Studio Groen+Schild een licht en dynamisch kantoor. Hiervoor werden de verbindingen tussen de 15e en de 18e verdieping op centrale plekken gelegd. Hierdoor is er optimaal contact mogelijk tussen de verschillende vloeren. Aan de interne vides zijn de ruimtes gesitueerd waar medewerkers en gasten elkaar ontmoeten. In de open werkruimten zijn verschillende soorten werkplekken. Medewerkers hebben geen eigen werkplek, maar zoeken een geschikte plek bij het type werk dat ze doen. De donkere kern vormt een contrast met het lichte kleurenpallet. De grafische huisstijl en de huisstijlkleuren hebben een prominente plek gekregen in de ontvangst- en ontmoetingsruimten.

 

Fotografie: Mike Bink

LeasePlan Corporation

'Dynamisch kantoor op de Zuidas'

Amsterdam

/

4.000 m²

/

Opgeleverd 2017

Voor het hoofdkantoor van LeasePlan Corporation op de Zuidas in Amsterdam ontwierp Studio Groen+Schild een licht en dynamisch kantoor. Hiervoor werden de verbindingen tussen de 15e en de 18e verdieping op centrale plekken gelegd. Hierdoor is er optimaal contact mogelijk tussen de verschillende vloeren. Aan de interne vides zijn de ruimtes gesitueerd waar medewerkers en gasten elkaar ontmoeten. In de open werkruimten zijn verschillende soorten werkplekken. Medewerkers hebben geen eigen werkplek, maar zoeken een geschikte plek bij het type werk dat ze doen. De donkere kern vormt een contrast met het lichte kleurenpallet. De grafische huisstijl en de huisstijlkleuren hebben een prominente plek gekregen in de ontvangst- en ontmoetingsruimten.

 

Fotografie: Mike Bink

interieurontwerp LeasePlan Corporation Zuidas Amsterdam door Studio Groen+Schild
Ontwerp en huisvesting van Studio Groen+Schild in de Grijze Silo in Havenkwartier in Deventer

Waar eens de vrachtwagens binnenreden om hun containers te vullen, staan nu de werktafels van Studio Groen+Schild.

Met het ontwerp is het ruige karakter van de binnenzijde van de silo bewaard gebleven. De trechtermonden, de kettingen, het ruwe beton en de bakstenen wanden zijn zoveel mogelijk intact gelaten. Wel is er een extra verdieping toegevoegd met een uitbouw in staal en glas, die vier meter uitkraagt. Het ontwerp is energiezuinig, de silo heeft geen gasaansluiting. Verwarming en koeling wordt gerealiseerd door een warmtepomp, De speciaal voor het project ontwikkelde LED verlichting zorgt voor reductie in het stroomgebruik. Het meubilair en veel materialen zijn hergebruikt.

De werkruimte is een visitekaartje voor de studio: we laten zien wat we in ons mars hebben op het gebied van architectuur, constructie, duurzaamheid en interieurontwerp.

 

Fotografie: Roos Aldershoff

 

Ziehier de FILM Studio Groen+Schild en de Silo

Publicatie De Architect

Publicatie Bouwwereld

Publicatie Design42day

Publicatie Deventer Post

Publicatie Architectenweb

 

Waar eens de vrachtwagens binnenreden om hun containers te vullen, staan nu de werktafels van Studio Groen+Schild.

Met het ontwerp is het ruige karakter van de binnenzijde van de silo bewaard gebleven. De trechtermonden, de kettingen, het ruwe beton en de bakstenen wanden zijn zoveel mogelijk intact gelaten. Wel is er een extra verdieping toegevoegd met een uitbouw in staal en glas, die vier meter uitkraagt. Het ontwerp is energiezuinig, de silo heeft geen gasaansluiting. Verwarming en koeling wordt gerealiseerd door een warmtepomp, De speciaal voor het project ontwikkelde LED verlichting zorgt voor reductie in het stroomgebruik. Het meubilair en veel materialen zijn hergebruikt.

De werkruimte is een visitekaartje voor de studio: we laten zien wat we in ons mars hebben op het gebied van architectuur, constructie, duurzaamheid en interieurontwerp.

 

Fotografie: Roos Aldershoff

 

Ziehier de FILM Studio Groen+Schild en de Silo

Publicatie De Architect

Publicatie Bouwwereld

Publicatie Design42day

Publicatie Deventer Post

Publicatie Architectenweb

 

Ontwerp en huisvesting van Studio Groen+Schild in de Grijze Silo in Havenkwartier in Deventer

Rhima Nederland

'Heldere architectuur'

Soest

/

2.218 m²

/

Opgeleverd 2014

Nieuw kantoor Rhima Nederland in Soest

Helder, licht en transparant. Dat zijn de kernbegrippen van de nieuwe bedrijfshal met kantoren voor Rhima Nederland, een bedrijf voor innovatieve vaatwassystemen. Tien jaar geleden maakten we voor dit bedrijf een interieurontwerp voor de bestaande showroom op dezelfde locatie. Nu hebben we het exterieur en het interieur voor de nieuwbouw ontworpen. De verbinding met het bestaande gebouw was een speciale wens van onze opdrachtgever. Om dit te bereiken hebben we een grote luifel ontworpen die een gebaar maakt naar de bestaande showroom. We hebben gekozen voor pure materialen als glas, staal en aluminium. Lange zichtlijnen en daglicht in alle ruimtes, ook in de opslagruimtes, creëren een prettige atmosfeer voor alle werknemers.

 

Fotografie: Christiaan de Bruijne

Nieuw kantoor Rhima Nederland in Soest

Rhima Nederland

'Heldere architectuur'

Soest

/

2.218 m²

/

Opgeleverd 2014

Helder, licht en transparant. Dat zijn de kernbegrippen van de nieuwe bedrijfshal met kantoren voor Rhima Nederland, een bedrijf voor innovatieve vaatwassystemen. Tien jaar geleden maakten we voor dit bedrijf een interieurontwerp voor de bestaande showroom op dezelfde locatie. Nu hebben we het exterieur en het interieur voor de nieuwbouw ontworpen. De verbinding met het bestaande gebouw was een speciale wens van onze opdrachtgever. Om dit te bereiken hebben we een grote luifel ontworpen die een gebaar maakt naar de bestaande showroom. We hebben gekozen voor pure materialen als glas, staal en aluminium. Lange zichtlijnen en daglicht in alle ruimtes, ook in de opslagruimtes, creëren een prettige atmosfeer voor alle werknemers.

 

Fotografie: Christiaan de Bruijne

Woning Papenstraat Deventer

'Lichte stadswoning'

Deventer

/

220 m²

/

Opgeleverd 2016

Stadswoning Papenstraat Deventer

De verrassing van deze woning in het hartje van Deventer, bevindt zich aan de achterzijde van het huis: het uitzicht op de eeuwenoude Kloostertuin. Hier was weinig van te zien toen de bewoners het huis kochten. De aanbouw die in de jaren tachtig van de vorige eeuw achter het huis was geplaatst benam het zicht.

De aanbouw is gesloopt en de keuken naar de begane grond verplaatst. De eerste verdiepingsvloer is deels verwijderd, zodat een grote nieuwe pui gemaakt kon worden. Het woongedeelte op de entresol en de keuken hebben hierdoor optimaal contact met de tuin en zicht op de bomen in de Kloostertuin. De materialen in het ontwerp zijn consequent in het huis doorgezet: Beton, hout en zwart staal. Dit zorgt voor eenheid en optimale ruimtebeleving.

De donkere woning uit 1906 is getransformeerd tot een lichte en comfortabele stadswoning.

 

Fotografie: Mike Bink

 

 

 

 

 

Stadswoning Papenstraat Deventer

Woning Papenstraat Deventer

'Lichte stadswoning'

Deventer

/

220 m²

/

Opgeleverd 2016

De verrassing van deze woning in het hartje van Deventer, bevindt zich aan de achterzijde van het huis: het uitzicht op de eeuwenoude Kloostertuin. Hier was weinig van te zien toen de bewoners het huis kochten. De aanbouw die in de jaren tachtig van de vorige eeuw achter het huis was geplaatst benam het zicht.

De aanbouw is gesloopt en de keuken naar de begane grond verplaatst. De eerste verdiepingsvloer is deels verwijderd, zodat een grote nieuwe pui gemaakt kon worden. Het woongedeelte op de entresol en de keuken hebben hierdoor optimaal contact met de tuin en zicht op de bomen in de Kloostertuin. De materialen in het ontwerp zijn consequent in het huis doorgezet: Beton, hout en zwart staal. Dit zorgt voor eenheid en optimale ruimtebeleving.

De donkere woning uit 1906 is getransformeerd tot een lichte en comfortabele stadswoning.

 

Fotografie: Mike Bink