Our work

Centrum voor de Kunsten

'Renovatie en uitbreiding'

Eindhoven

/

5.660 m²

/

Completion date 2017

Renovatie en uitbreiding Centrum voor de Kunsten Eindhoven

Tot voor kort was het CKE gevestigd op twee locaties. De ambitie van onze opdrachtgever was het samenbrengen van al het kunstonderwijs in één dynamisch, open en gastvrij gebouw. Om dit te bereiken is één van de twee locaties afgestoten en de keuze gemaakt om de voormalige muziekschool te renoveren en uit te breiden. Aan dit gebouw is een volledige verdieping met leslokalen voor beeldende kunst en multifunctionele zalen voor dans en theater toegevoegd. Een deel van de begane grondvloer is verlaagd om het contact met de stad te vergroten en een Open Podium te creëren. De toevoeging van een tweede gevel met stalen lamellen heeft het gebouw een nieuwe identiteit gegeven. De metamorfose is vooral ’s avonds goed te zien zodra het donker wordt. Het gebouw keert zich dan als het ware om; de activiteiten worden zichtbaar en je wordt uitgenodigd om naar binnen te gaan in het Huis voor de Amateurkunst.

Fotografie:  Mike Bink en Twycer Eindhoven

 

Publicatie Architectuur.nl

Publicatie Architectenweb.nl

Publicatie Stedebouw en Architectuur

Renovatie en uitbreiding Centrum voor de Kunsten Eindhoven

Tot voor kort was het CKE gevestigd op twee locaties. De ambitie van onze opdrachtgever was het samenbrengen van al het kunstonderwijs in één dynamisch, open en gastvrij gebouw. Om dit te bereiken is één van de twee locaties afgestoten en de keuze gemaakt om de voormalige muziekschool te renoveren en uit te breiden. Aan dit gebouw is een volledige verdieping met leslokalen voor beeldende kunst en multifunctionele zalen voor dans en theater toegevoegd. Een deel van de begane grondvloer is verlaagd om het contact met de stad te vergroten en een Open Podium te creëren. De toevoeging van een tweede gevel met stalen lamellen heeft het gebouw een nieuwe identiteit gegeven. De metamorfose is vooral ’s avonds goed te zien zodra het donker wordt. Het gebouw keert zich dan als het ware om; de activiteiten worden zichtbaar en je wordt uitgenodigd om naar binnen te gaan in het Huis voor de Amateurkunst.

Fotografie:  Mike Bink en Twycer Eindhoven

 

Publicatie Architectuur.nl

Publicatie Architectenweb.nl

Publicatie Stedebouw en Architectuur

Centrum voor de Kunsten

'Renovatie en uitbreiding'

Eindhoven

/

5.660 m²

/

Completion date 2017

LeasePlan Corporation

'Dynamisch kantoor op de Zuidas'

Amsterdam

/

4.000 m²

/

Completion date 2017

interieurontwerp LeasePlan Corporation Zuidas Amsterdam door Studio Groen+Schild

Voor het hoofdkantoor van LeasePlan Corporation op de Zuidas in Amsterdam ontwierp Studio Groen+Schild een licht en dynamisch kantoor. Hiervoor werden de verbindingen tussen de 15e en de 18e verdieping op centrale plekken gelegd. Hierdoor is er optimaal contact mogelijk tussen de verschillende vloeren. Aan de interne vides zijn de ruimtes gesitueerd waar medewerkers en gasten elkaar ontmoeten. In de open werkruimten zijn verschillende soorten werkplekken. Medewerkers hebben geen eigen werkplek, maar zoeken een geschikte plek bij het type werk dat ze doen. De donkere kern vormt een contrast met het lichte kleurenpallet. De grafische huisstijl en de huisstijlkleuren hebben een prominente plek gekregen in de ontvangst- en ontmoetingsruimten.

 

Fotografie: Mike Bink

LeasePlan Corporation

'Dynamisch kantoor op de Zuidas'

Amsterdam

/

4.000 m²

/

Completion date 2017

Voor het hoofdkantoor van LeasePlan Corporation op de Zuidas in Amsterdam ontwierp Studio Groen+Schild een licht en dynamisch kantoor. Hiervoor werden de verbindingen tussen de 15e en de 18e verdieping op centrale plekken gelegd. Hierdoor is er optimaal contact mogelijk tussen de verschillende vloeren. Aan de interne vides zijn de ruimtes gesitueerd waar medewerkers en gasten elkaar ontmoeten. In de open werkruimten zijn verschillende soorten werkplekken. Medewerkers hebben geen eigen werkplek, maar zoeken een geschikte plek bij het type werk dat ze doen. De donkere kern vormt een contrast met het lichte kleurenpallet. De grafische huisstijl en de huisstijlkleuren hebben een prominente plek gekregen in de ontvangst- en ontmoetingsruimten.

 

Fotografie: Mike Bink

interieurontwerp LeasePlan Corporation Zuidas Amsterdam door Studio Groen+Schild

Grijze Silo

'Graansilo getransformeerd tot werkruimte'

Deventer

/

200 m²

/

Completion date 2017

Ontwerp en huisvesting van Studio Groen+Schild in de Grijze Silo in Havenkwartier in Deventer

Waar eens de vrachtwagens binnenreden om hun containers te vullen, staan nu de werktafels van Studio Groen+Schild.

Met het ontwerp is het ruige karakter van de binnenzijde van de silo bewaard gebleven. De trechtermonden, de kettingen, het ruwe beton en de bakstenen wanden zijn zoveel mogelijk intact gelaten. Wel is er een extra verdieping toegevoegd met een uitbouw in staal en glas, die vier meter uitkraagt. Het ontwerp is energiezuinig, de silo heeft geen gasaansluiting. Verwarming en koeling wordt gerealiseerd door een warmtepomp, De speciaal voor het project ontwikkelde LED verlichting zorgt voor reductie in het stroomgebruik. Het meubilair en veel materialen zijn hergebruikt.

De werkruimte is een visitekaartje voor de studio: we laten zien wat we in ons mars hebben op het gebied van architectuur, constructie, duurzaamheid en interieurontwerp.

 

Fotografie: Roos Aldershoff

 

Ziehier de FILM Studio Groen+Schild en de Silo

Publicatie De Architect

Publicatie Bouwwereld

Publicatie Design42day

Publicatie Deventer Post

Publicatie Architectenweb

 

Grijze Silo

'Graansilo getransformeerd tot werkruimte'

Deventer

/

200 m²

/

Completion date 2017

Waar eens de vrachtwagens binnenreden om hun containers te vullen, staan nu de werktafels van Studio Groen+Schild.

Met het ontwerp is het ruige karakter van de binnenzijde van de silo bewaard gebleven. De trechtermonden, de kettingen, het ruwe beton en de bakstenen wanden zijn zoveel mogelijk intact gelaten. Wel is er een extra verdieping toegevoegd met een uitbouw in staal en glas, die vier meter uitkraagt. Het ontwerp is energiezuinig, de silo heeft geen gasaansluiting. Verwarming en koeling wordt gerealiseerd door een warmtepomp, De speciaal voor het project ontwikkelde LED verlichting zorgt voor reductie in het stroomgebruik. Het meubilair en veel materialen zijn hergebruikt.

De werkruimte is een visitekaartje voor de studio: we laten zien wat we in ons mars hebben op het gebied van architectuur, constructie, duurzaamheid en interieurontwerp.

 

Fotografie: Roos Aldershoff

 

Ziehier de FILM Studio Groen+Schild en de Silo

Publicatie De Architect

Publicatie Bouwwereld

Publicatie Design42day

Publicatie Deventer Post

Publicatie Architectenweb

 

Ontwerp en huisvesting van Studio Groen+Schild in de Grijze Silo in Havenkwartier in Deventer

Rhima Nederland

'Bright architecture '

Soest

/

2.218 m²

/

Completion date 2014

Nieuw kantoor Rhima Nederland in Soest

Bright, light and transparent. These are the key concepts  of the new production hall with offices for RHIMA Netherlands, a company for innovative dishwashing. Ten years ago we designed  the interior of the showroom for this company  at the same location. Now we designed the exterior and interior for the new building.   A special wish of our client was the connection to the existing building. To achieve this we have designed a large canopy that makes a gesture to the existing showroom. We opted for pure materials such as glass, steel and aluminum. Long sightlines and daylight in all areas, including the storage, creating a pleasant atmosphere for all employees.

Nieuw kantoor Rhima Nederland in Soest

Rhima Nederland

'Bright architecture '

Soest

/

2.218 m²

/

Completion date 2014

Bright, light and transparent. These are the key concepts  of the new production hall with offices for RHIMA Netherlands, a company for innovative dishwashing. Ten years ago we designed  the interior of the showroom for this company  at the same location. Now we designed the exterior and interior for the new building.   A special wish of our client was the connection to the existing building. To achieve this we have designed a large canopy that makes a gesture to the existing showroom. We opted for pure materials such as glass, steel and aluminum. Long sightlines and daylight in all areas, including the storage, creating a pleasant atmosphere for all employees.

Dimence

'A storytelling building'

Almelo

/

10.300 m²

/

Completion date 2015

Dimence Wetserdok Almelo door Studio Groen+Schild

"Design a liveable building which contributes to the wellbeing of the people and their recovery." That was the question of Dimence for building Westerdok. A mental health institution in which both ambulatory care and clinical care is provided. We have translated the question into a design, in which variation in perception is of spaces with as many natural materials and bright colors: hospitable, friendly and modern. Especially for the interior more than 100 illustrations are developed that show what lives in the building. They tell the story of the human psyche and make the building personally.

Movie Westerdok, ggz in Almelo

Dimence Wetserdok Almelo door Studio Groen+Schild

Dimence

'A storytelling building'

Almelo

/

10.300 m²

/

Completion date 2015

"Design a liveable building which contributes to the wellbeing of the people and their recovery." That was the question of Dimence for building Westerdok. A mental health institution in which both ambulatory care and clinical care is provided. We have translated the question into a design, in which variation in perception is of spaces with as many natural materials and bright colors: hospitable, friendly and modern. Especially for the interior more than 100 illustrations are developed that show what lives in the building. They tell the story of the human psyche and make the building personally.

Movie Westerdok, ggz in Almelo