Our work

Waterschap Drents Overijsselse Delta

Zwolle

/

7.500 m²

/

Completion date 2016

De verbinding die is gemaakt met het fuseren van twee waterschappen tot Waterschap Drents Overijsselse Delta hebben we zichtbaar en voelbaar doorgezet in het ontwerp voor het nieuwe hoofdkantoor. De houten loopbrug verbindt buiten met binnen, het podium in het restaurant loopt door naar buiten en de nieuwe vide verbindt de begane grond met de eerste verdieping. Hierdoor is de entree en aangrenzend restaurant met vergader- en werkgebied ruimtelijk, open en uitnodigend geworden.

In het nieuwe werkplekconcept is de huiskamer de plek waar medewerkers elkaar ontmoeten. Iedere huiskamer is uniek en verbindt de twee kantoorvleugels van het gebouw. Waar de huiskamers kleurrijk zijn is de werkomgeving rustig en heeft het een uniforme basis: kiezelvormige ruimtes, kleurverloop in tapijt en karpetten en veel glas. Hierdoor ontstaat er een prettige variatie aan sferen: precies wat het waterschap wilde. 

 

filmimpressie bouwproces en nieuw kantoor

 

Fotografie: Niki Polman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projectteam Studio Groen+Schild;
Ellen Schild, Ester Schreibelt, Tine Groen, Thijs Bongers, Rosanne Bommartini,

kantoor Waterschap Drents Overijsselse Delta in Zwolle - Studio Groen+Schild
kantoor Waterschap Drents Overijsselse Delta in Zwolle - Studio Groen+Schild
kantoor Waterschap Drents Overijsselse Delta in Zwolle - Studio Groen+Schild
kantoor Waterschap Drents Overijsselse Delta in Zwolle - Studio Groen+Schild
kantoor Waterschap Drents Overijsselse Delta in Zwolle - Studio Groen+Schild
kantoor Waterschap Drents Overijsselse Delta in Zwolle - Studio Groen+Schild
kantoor Waterschap Drents Overijsselse Delta in Zwolle - Studio Groen+Schild
kantoor Waterschap Drents Overijsselse Delta in Zwolle - Studio Groen+Schild
kantoor Waterschap Drents Overijsselse Delta in Zwolle - Studio Groen+Schild
kantoor Waterschap Drents Overijsselse Delta in Zwolle - Studio Groen+Schild
kantoor Waterschap Drents Overijsselse Delta in Zwolle - Studio Groen+Schild
kantoor Waterschap Drents Overijsselse Delta in Zwolle - Studio Groen+Schild
kantoor Waterschap Drents Overijsselse Delta in Zwolle - Studio Groen+Schild
kantoor Waterschap Drents Overijsselse Delta in Zwolle - Studio Groen+Schild
kantoor Waterschap Drents Overijsselse Delta in Zwolle - Studio Groen+Schild
kantoor Waterschap Drents Overijsselse Delta in Zwolle - Studio Groen+Schild
kantoor Waterschap Drents Overijsselse Delta in Zwolle - Studio Groen+Schild
kantoor Waterschap Drents Overijsselse Delta in Zwolle - Studio Groen+Schild
kantoor Waterschap Drents Overijsselse Delta in Zwolle - Studio Groen+Schild
kantoor Waterschap Drents Overijsselse Delta in Zwolle - Studio Groen+Schild
kantoor Waterschap Drents Overijsselse Delta in Zwolle - Studio Groen+Schild
kantoor Waterschap Drents Overijsselse Delta in Zwolle - Studio Groen+Schild
kantoor Waterschap Drents Overijsselse Delta in Zwolle - Studio Groen+Schild
kantoor Waterschap Drents Overijsselse Delta in Zwolle - Studio Groen+Schild

Waterschap Drents Overijsselse Delta

Zwolle

/

7.500 m²

/

Completion date 2016

De verbinding die is gemaakt met het fuseren van twee waterschappen tot Waterschap Drents Overijsselse Delta hebben we zichtbaar en voelbaar doorgezet in het ontwerp voor het nieuwe hoofdkantoor. De houten loopbrug verbindt buiten met binnen, het podium in het restaurant loopt door naar buiten en de nieuwe vide verbindt de begane grond met de eerste verdieping. Hierdoor is de entree en aangrenzend restaurant met vergader- en werkgebied ruimtelijk, open en uitnodigend geworden.

In het nieuwe werkplekconcept is de huiskamer de plek waar medewerkers elkaar ontmoeten. Iedere huiskamer is uniek en verbindt de twee kantoorvleugels van het gebouw. Waar de huiskamers kleurrijk zijn is de werkomgeving rustig en heeft het een uniforme basis: kiezelvormige ruimtes, kleurverloop in tapijt en karpetten en veel glas. Hierdoor ontstaat er een prettige variatie aan sferen: precies wat het waterschap wilde. 

 

filmimpressie bouwproces en nieuw kantoor

 

Fotografie: Niki Polman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projectteam Studio Groen+Schild;
Ellen Schild, Ester Schreibelt, Tine Groen, Thijs Bongers, Rosanne Bommartini,