Ons werk

Het nieuwe werken

'Niet de wanden maar de mensen verplaatsen zich'
Onze kijk op werken verandert. Door de digitalisering van informatie en processen kunnen we altijd en overal werken. Dit heeft tot gevolg dat werknemers meer zeggenschap krijgen over de tijd en plaats van hun werkzaamheden. Er ontstaat meer ruimte voor zelfsturing,  eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling.  Daarnaast neemt de behoefte toe elkaar te ontmoeten, informatie uit  te wisselen en kennis te delen.
Studio Groen+Schild heeft veel ervaring met Het Nieuwe Werken. Op basis van de werkprocessen, de cultuur en het veranderpotentieel van een organisatie ontwerpen wij een innovatief kantoorconcept. Hierbij werken we intensief samen met de gebruiker. Samen met de medewerkers bepalen we het programma van eisen, de sfeer die bij de organisatie past en de spelregels van de nieuwe omgeving. We zorgen voor een prettig werkklimaat en ontwikkelen werkplekken die passen bij de activiteiten binnen de organisatie. Flexibiliteit is daarbij het uitgangspunt: niet de wanden maar de mensen verplaatsen zich. Een werkomgeving die goed aansluit bij de behoeften van medewerkers heeft een gunstig effect op de arbeidsproductiviteit en vermindert het ziekteverzuim.
In een geslaagd kantoorconcept worden werkprocessen op een goede manier gefaciliteerd en sluit de uitstraling van het interieur aan bij de identiteit van de organisatie. Werknemers voelen zich thuis in hun nieuwe omgeving, zijn er trots op en gaan er respectvol mee om. Enthousiaste gebruikers zijn de ambassadeurs van Het Nieuwe Werken. 

'Niet de wanden maar de mensen verplaatsen zich'
Onze kijk op werken verandert. Door de digitalisering van informatie en processen kunnen we altijd en overal werken. Dit heeft tot gevolg dat werknemers meer zeggenschap krijgen over de tijd en plaats van hun werkzaamheden. Er ontstaat meer ruimte voor zelfsturing,  eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling.  Daarnaast neemt de behoefte toe elkaar te ontmoeten, informatie uit  te wisselen en kennis te delen.
Studio Groen+Schild heeft veel ervaring met Het Nieuwe Werken. Op basis van de werkprocessen, de cultuur en het veranderpotentieel van een organisatie ontwerpen wij een innovatief kantoorconcept. Hierbij werken we intensief samen met de gebruiker. Samen met de medewerkers bepalen we het programma van eisen, de sfeer die bij de organisatie past en de spelregels van de nieuwe omgeving. We zorgen voor een prettig werkklimaat en ontwikkelen werkplekken die passen bij de activiteiten binnen de organisatie. Flexibiliteit is daarbij het uitgangspunt: niet de wanden maar de mensen verplaatsen zich. Een werkomgeving die goed aansluit bij de behoeften van medewerkers heeft een gunstig effect op de arbeidsproductiviteit en vermindert het ziekteverzuim.
In een geslaagd kantoorconcept worden werkprocessen op een goede manier gefaciliteerd en sluit de uitstraling van het interieur aan bij de identiteit van de organisatie. Werknemers voelen zich thuis in hun nieuwe omgeving, zijn er trots op en gaan er respectvol mee om. Enthousiaste gebruikers zijn de ambassadeurs van Het Nieuwe Werken. 

Het nieuwe werken


Ontmoeten en kennisdelen

Hoogheemraadschap van Rijnland

Leiden

In de open kantooromgeving hebben we ruimtes gemaakt met een organische vorm. Hier zijn de algemene voorzieningen gerealiseerd. De Rijnlanders ontmoeten elkaar op deze plek en zodoende wordt kennisdelen gestimuleerd.

Ontmoeten en kennisdelen

Hoogheemraadschap van Rijnland

Leiden

In de open kantooromgeving hebben we ruimtes gemaakt met een organische vorm. Hier zijn de algemene voorzieningen gerealiseerd. De Rijnlanders ontmoeten elkaar op deze plek en zodoende wordt kennisdelen gestimuleerd.

Goede akoestiek

Universiteit Twente

Enschede

Het  nieuwe open kantoor stelde eisen aan de akoestiek. Systeemplafonds zijn verwijderd om extra hoogte te creëren. Het constructieve plafond is behandeld met akoestisch spuitwerk, kasten zijn geperforeerd en delen van het interieur zijn gestoffeerd. Hierdoor ontstaat een prettige atmosfeer.

Goede akoestiek

Universiteit Twente

Enschede

Het  nieuwe open kantoor stelde eisen aan de akoestiek. Systeemplafonds zijn verwijderd om extra hoogte te creëren. Het constructieve plafond is behandeld met akoestisch spuitwerk, kasten zijn geperforeerd en delen van het interieur zijn gestoffeerd. Hierdoor ontstaat een prettige atmosfeer.

De haven als inspiratie

Belastingdienst Douane

Rotterdam

We hebben met de gebruikers gekeken naar de beoogde beleving van de ruimte. Het werkgebied van de douane is de haven. We hebben ons door de havens en het weidse uitzicht laten inspireren. De foto’s van de haven zijn gemaakt door één van de medewerkers.

De haven als inspiratie

Belastingdienst Douane

Rotterdam

We hebben met de gebruikers gekeken naar de beoogde beleving van de ruimte. Het werkgebied van de douane is de haven. We hebben ons door de havens en het weidse uitzicht laten inspireren. De foto’s van de haven zijn gemaakt door één van de medewerkers.

Functioneel en doordacht

Draaijer+partners

Groningen

In het concept zijn de kernen op iedere verdieping uitgebreid met voorzieningen als archiefruimte, lockers, garderobes en pantry’s. Hierdoor ontstaat een vrij indeelbare vloer ten behoeve van activiteit gerelateerde werkplekken.

Functioneel en doordacht

Draaijer+partners

Groningen

In het concept zijn de kernen op iedere verdieping uitgebreid met voorzieningen als archiefruimte, lockers, garderobes en pantry’s. Hierdoor ontstaat een vrij indeelbare vloer ten behoeve van activiteit gerelateerde werkplekken.