An environment that connects people and where you feel at ease. This is key for the new Grotius building of the Study of Law Faculty of the Radboud University in Nijmegen. Studio Groen+Schild used workshops with students, teachers and professors to hear their views on what the look & feel of the interior of the new law faculty should be like. What did the users of the building want? The outcome; respect for tradition but with a focus on the future. This translates itself in the interior through the many wooden elements and the use of the colour green but it is also reflected in the contemporary design. Classical elements given a contemporary makeover. A fine example of this are the specially designed glass fronts for the bookcases and the wood used for the office rooms of the academic staff. Hints of the distinctive green of the well-known lights in old classical libraries can be found in the entrance, the library, the study areas and the office environment. The furniture is encased in ambient areas through our use of natural stone, wood, glass and leather.

The Grotius building won the Nijmegen 2015 Architecture award.

Fotografie: Petra Appelhof

Projectteam Studio Groen+Schild:
Ellen Schild, Rosanne Bommartini, Ariënne Matser, Demian Freeling