De Hogeschool Rotterdam Business School krijgt een nieuwe inspirerende thuisbasis. Het gebouw, ontworpen door Paul de Ruiter Architects is energieneutraal, flexibel en circulair. Hier krijgen 10.000 studenten een plek om te studeren en elkaar te ontmoeten. Opvallend in de architectuur is een groot, trapsgewijs oplopend, atrium. Studio Groen+Schild werd geselecteerd voor het interieurontwerp.

De transparante en levendige begane grond draagt bij aan de verbinding met de maatschappij en het bedrijfsleven. Hier zijn de (semi)publieke functies gepositioneerd; de royale entree met expositie, het Grand Café, de Mediatheek en een tweetal Werkgroepzalen. Studiepleinen in het atrium en op de verdiepingen geven studenten de mogelijkheid voor ontspanning en interactie. Geconcentreerd werken kan in de werkgroepzalen en op de concentratieplekken.

Het interieurontwerp kent drie specials die we ‘showcases’ hebben genoemd; Het Grand Café, de Mediatheek en de Werkgroepzalen. Deze ruimtes zijn hét visitekaartje van de faculteit. We zien deze plekken als de drie magneten van het gebouw; ruimtes waar mensen graag naar toe gaan. In materialen en kleuren zijn ze onderscheidend en expressief. We passen hier drie hergebruikte materialen uit Rotterdam en omgeving toe: gerecycled kunststof in het Grand Café, gerecycled aluminium in de Mediatheek en gerecycled hout in de Werkgroepzalen. Minder diversiteit in materiaal leidt tot minder transport en tot geen of weinig restafval.

De Rotterdam Business School (RBS) en de opleiding Sportmarketing en management (SMM) leiden de economen, bedrijfskundigen en sportmanagers van de toekomst op. De identiteit van deze opleidingen hebben we samen met de studenten en medewerkers vertaald in kleuren, patronen en een heuse wall of fame.

Fotografie: Mike Bink

Ontwerpteam Hogeschool Rotterdam: Paul de Ruiter Architects, Studio Groen+Schild, Juurlink+Geluk, Pieters Bouwtechniek, Valstar Simonis, DGMR, IGG Bouweconomie

Projectteam Studio Groen+Schild:
Ellen Schild, Loran Kampen, Rosanne Bommartini, Elkie Goos, Kim Mazeland