Exonet is volgens eigen zeggen dé stille kracht achter duizenden bedrijfskritische websites en applicaties. Wat zij doen vinden zij heel leuk, en dat merk je als je ze leert kennen. In 2019 betrokken zij een nieuw pand dat ze omdoopten tot The Exonet HQ. Een duurzaam gebouw voorzien van alle technieken, maar nog niet met een sfeer waarin ze zich op hun plek voelden.

Aan Studio Groen+Schild stelden zij de vraag; willen jullie ons interieur transformeren tot een plek waar we ons wel thuis voelen? Een plek die onze identiteit weerspiegelt en waar we elkaar als team nog beter kunnen ontmoeten, waar we kunnen gamen en samenwerken. Aan de hand van een workshop hebben we de juiste ingrediënten voor het ontwerp gedestilleerd. Die ingrediënten zijn; Het beter benutten van de beschikbare ruimte en aanpassingen doen die multifunctioneel en flexibel zijn. Daarnaast het verbeteren van de sfeer met bijvoorbeeld akoestische materialen die ook bruikbaar zijn voor uitingen van identiteit. En natuurlijk hergebruik waar mogelijk.

Het interieur heeft een metamorfose ondergaan. Met een paar slimme ruimtelijke ingrepen en het aanpassen van kleuren en materialen is een nieuwe look en feel gecreëerd. Het Exonet rood hebben we behouden. De toevoeging van aardse tinten maken deze felle kleur onderdeel van een mooie warme reeks. De medewerkers van Exonet zijn enthousiast over het eindresultaat. Ze herkennen zich volledig in de look en feel met hier en daar een knipoog. Je komt binnen bij hun nieuwe gamepodium, de frikandellenmuur heeft een plek gekregen in het restaurant, het atrium is nu een park en de verrijdbare bar, barrie, kom je tegen waar je hem de laatste keer hebt achtergelaten. Wat zij doen vinden zij leuk, en dat merk je nu ook als je binnenkomt.

Projectteam Studio Groen+Schild:
Rosanne Bommartini, Dyneke Kuiken